18.2 C
London
Wednesday, June 29, 2022
18.2 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Planuri de înghețare a ratelor pentru credite și carduri pe o perioadă de până la trei luni

Regulatorul financiar a anunțat planuri de înghețare a ratelor pentru credite și carduri pe o perioadă de până la trei luni ca parte a măsurilor de urgență pentru consumatorii afectați de pandemia de coronavirus.

Măsurile ar putea intra în vigoare cel mai devreme la data de 9 aprilie . Autoritatea pentru Conduită Financiară spune că procesul a fost grăbit “ dată fiind urgența națională și impactul semnificativ asupra finațelor consumatorilor în momentul de față”.

- Advertisement -

Măsurile îi vizează pe consumatorii și chriașii care nu beneficiază de actualele măsuri de scutire care au ca țintă doar  proprietarii de case – care beneficiază de o vacanță la plata ipotecii – sau patronii de afaceri.

Propunerile includ o înghețare temporară a ratelor la credite și carduri pentru consumatorii care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza pandemiei. FCA declară că acei consumatori care riscau să le fie suspendate cardurile de credit, din cauza noii reguli de accesibilitate a regulatorului, nu își vor pierde accesul la conturi.

Creditorii vor fi nevoiți să renunțe și la dobânzile pentru overdrafturile stabilite de până la 500£ pe aceeași perioadă, ceea ce ar extinde scutirea deja anunțată de către unele bănci precum Barclays, HSBC și Lloyds.

Consumatorii care apelează și la overdraftul neautorizat vor beneficia și ei de scutire.

Majoritatea băncilor au aplicat deja o dobândă fixă de 39,9% pentru ambele tipuri de overdrafturi ca parte a noilor reguli menite să standardizeze taxele luna această.  

Măsurile de urgență ale FCA-ului forțează firmele să se asigure că toți clienții nu se găsesc într-o situație mai grea din cauza acestor schimbări, ceea ce înseamnă că unii clienți vor putea reveni la dobânzi mai mici.

Băncile și furnizorii de carduri de credit vor trebui să se asigure că ratingul pentru credite al clienților nu va fi afectat de  aceste măsuri, a declarat FCA-ul.

Șeful interimar al FCA-ului, Christopher Woolard a spus: “Coronavirusul a cauzat un șoc financiar fără precedent  cu consecințe pe teren lung pentru consumatorii din toate colțurile Marii Britanii.”

Veștile au fost primite cu bucurie de către susținătoriii consumatorilor inclusiv  Martin Lewis, care a spus că ca acest lucru va ajuta la nivelarea acestui câmp pentru consumatorii care poate nu au timp să vâneze dobânzi mai bune în timpul crizei.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: