13.4 C
London
Friday, October 15, 2021
13.4 C
London
Friday, October 15, 2021

Planul lui Johnson de testare a 10 milioane de britanici pe zi

Boris Johnson vrea sa facă teste COVID-19 pe post de “paşaport”, cu care britanicii sa aibă acces la evenimente sportive şi culturale.

Moonshot se numeşte planul lui Johnson de testare a 10 milioane de britanici pe zi. Acesta doreşte aplicarea sa în 2021.

- Advertisement -

În momentul de faţă, în Marea Britanie se fac între 150.000 şi 200.000 de teste pe zi.

Deşi premierul este încrezător că planul său este posibil, laboratoarele din Marea Britanie spun ca nu pot face fata şi că sunt depăşite până şi în momentul acesta.

Dar, în viitor, în viitorul apropiat, sperăm, dorim să începem să folosim teste pentru a identifica persoanele care nu sunt infecţioase. Deci, le putem permite să se comporte într-un mod mai normal ştiind că nu pot infecta pe nimeni altcineva. Şi credem, sperăm că noile tipuri de test, care sunt simple, rapide, vor deveni disponibile.

Ele utilizează tampoane sau salivă şi rezultatele pot să iasă în 90 sau chiar 20 de minute.

În mod crucial, ar trebui să fie posibilă desfăşurarea acestor teste pe o scară mult mai mare decât a realizat orice ţară, literalmente milioane de teste să fie procesate în fiecare zi. Şi acest nivel de testare ar permite oamenilor să ducă vieţi normale fără a fi nevoie de distanţare socială”, a declarat premierul Regatului Unit, Boris Johnson.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: