10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022
10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022

Planul lui Cameron de limitare a indemnizaţiilor sociale este o ruşine

Reforma sistemului de protecţie socială iniţiată de Guvernul premierului britanic David Cameron este o “ruşine“, spune Arhiepiscopul Vincent Nichols

Arhiepiscopul Vincent Nichols, şeful Bisericii Catolice din Anglia şi Ţara Galilor, a catalogat drept “o ruşine” reforma sistemului de protecţie socială iniţiată de Guvernul premierului britanic David Cameron.

- Advertisement -

[pull_quote_left]Oamenii înţeleg că trebuie să strângem centura şi să fim mai responsabili în materie de cheltuieli publice[/pull_quote_left], afirmă Arhiepiscopul de Westminster, Vincent Nichols, într-un interviu acordat Daily Telegraph.

[quote_box_center]Cu toate acestea, cred că pachetul de siguranţă de bază care exista pentru a garanta că oamenii nu suferă de foame sau nu ajung la sărăcie a fost redus prea mult. În plus, sistemul este din ce în ce mai disuasiv. (…) Potenţialii beneficiari trebuie să aştepte zece zile, două săptămâni, fără a avea nimic. Pentru o ţară atât de bogată cum este Marea Britanie, acest lucru este o ruşine[/quote_box_center], a apreciat Arhiepiscopul Nichols, care săptămâna viitoare va fi făcut cardinal de Papa Francisc.

Ministerul britanic al Muncii a explicat sâmbătă că Guvernul de la Londra a moştenit un sistem de protecţie socială “prost-organizat“.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: