9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Plantă care crește peste tot în UK, poate cauza ulcerații oribile

O plantă din familia pătrunjelului foarte periculoasă pentru oameni a ajuns la dimensiuni gigantice și se răspândește foarte repede în Marea Britanie din cauza vremii foarte calde.

Denumită de englezi „hogweed”, în românește este cunoscută drept crucea-pământului și poate cauza ulcerații masive dacă vine în contact cu pielea sau orbire în cazul în care ajunge în zona ochilor.

Potrivit Bristol Post, buruiana cu pricina este una dintre cele mai periculoase din Marea Britanie.

Planta crește în deosebi în zona rurală a Bristolului, însă poate fi observată și în alte arii ale Regatului Unit.

- Advertisement -

Un băiat de 11 ani a ajuns la spital după ce a atins planta toxică într-un parc, informează sursa citată. El este doar una dintre victimele a ceea ce a fost descrisă ca fiind „cea mai periculoasă plantă din Marea Britanie”.

anunturiuk.com Plantă-care-crește-peste-tot-în-UK,-poate-cauza-ulcerații-oribile2Crucea-pământului a dus la internarea mai multor copii cu arsuri de gradul trei.

Anul trecut, doi copii de vârstă școlară au avut nevoie de tratament la spital, după ce pe piele le-a apărut bășici roșii de dimensiunea unei monede de 50 de pence. Copii au intrat în contact cu planta lângă Tickton, în East Riding.

Crucea-pământului arată ca pătrunjelul inofensiv, cu flori albe, grupate ca o umbrelă, cu diametrul de 80 de centimetri.

Tulpina este groasă, verde. Planta poate crește până la cinci metri înălțime, iar laptele său conține substanțe toxice care reacționează la lumină atunci când intră în contact cu pielea umană. Practic, împiedică pielea să se protejeze de lumina soarelui ceea ce provoacă arsuri și cicatrice.

În 24-48 de ore apar erupții cutanate, arsuri și bășici. Toxina afectează pe toată lumea, dar copiii sunt deosebit de sensibili la această plantă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: