13 C
London
Wednesday, November 10, 2021
13 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Plăcuțe de avertizare pentru hoți numai în limba română la Londra

Poliția din Londra îi avertizează pe hoții de buzunare în singura limbă pe care aceștia o înțeleg: româna. În Covent Garden au fost amplasate pancarte în acest sens, acum, când începe goana după cumpărăturile de Crăciun. Jumătate dintre hoții de buzunare prinși în metrou anul acesta erau din România.

Semnele – niște pancarte galbene pe care scrie „Ofițeri de poliție în civil operază în această zonă” – au fost amplasate chiar de Poliția Metropolitană în zonele comerciale aglomerate. O astfel de plăcuță a fost fotografiată la gura de metrou de la Covent Garden. Este pentru prima oară când forțele de ordine amplasează semne de avertizare de acest gen în limba română, notează tabloidul.

- Advertisement -

Covent Garden este la circa 1,5 km depărtare de Hyde Park Corner – o zonă renumită pentru zecile de români fără adăpost care dorm acolo sub cerul liber.

Demersul poliției vizează descurajarea bandelor de hoți care s-ar pregăti să dea lovitura profitând de aglomerația din magazine specifică zilelor dinainte de Crăciun.

[pull_quote_center]Poliția a refuzat să spună câte astfel de plăcuțe a amplasat și în ce limbi au fost scrise avertismentele, însă operațiunea a fost lansată în condițiile în care subiectul unor măsuri de limitare a imigrației a fost relansat în Marea Britanie.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: