20.1 C
London
Saturday, August 21, 2021
20.1 C
London
Saturday, August 21, 2021

Piste speciale pentru dependenții de telefon mobil instalate în Manchester

Pe un trotuar din Manchester au apărut primele piste pentru persoanele care stau cu ochii în telefoanele mobile în timp ce merg.

Cele două benzi adiacente în lungime de 75 de metri, au fost instalate în cartierul Spinningfields din centrul orașului Manchester, scrie mirror.co.uk.

- Advertisement -

Deocamdată, aceste culoare sunt montate cu titlul experimental, de către o companie britanică de telefonie mobilă, urmând ca proiectul să se extindă dacă va avea succes.

Pentru cei mai mulți utilizatori este destul de greu să stea departe de telefonul mobil, într-o lume a informațiilor mereu la îndemână. Conform unui studiu, 75% dintre britanici recunosc că utilizează telefonul mobil în timpul mersului pe jos, iar mulți s-au lovit accidental de alte persoane.

Ca fapt divers, 38% și-au cerut scuze, iar 27% nu au făcut agest gest de politețe. Acum, se speră că aceste benzi să împiedice persoanele care merg cu ochii lipiți de ecranele telefoanele lor mobile să se lovească între ele.

Pavajul de-a lungul bulevardului Hardman – o stradă pietonală aglomerată înconjurată de birouri, magazine, baruri și restaurante, folosită de zeci de mii de oameni în fiecare săptămână – are acum săgeți și semne care marchează benzile de mers separate pe trotuar, exclusiv pentru posesorii de smartphone-uri care merg mai încet.

Așadar, le puteți plimba în siguranță, în cunoștințele pe care nu le veți împiedica cu nimeni – iar cei capabili să se îndepărteze de tehnologia lor pot fi siguri că nu vă vor împiedica.

Între timp, din când în când, va trebui doar să ne amintim să privim și pe unde mergem, a concluzionat el.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: