15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Pipsa de personal in Marea Britanie, lucrătorii străini au plecat acasa

Patronii de pub-uri şi restaurante din Marea Britanie oferă avantaje generoase pentru a-i face pe lucrătorii străini să se întoarcă şi cer guvernului să introducă o „viză de recuperare după coronavirus”.

Potrivit BBC, grupul de restaurante Hawksmoor, care are opt localuri în Marea Britanie, oferă bonusuri de până la 2.000 de lire sterline lucrătorilor care recomandă prieteni la locurile de muncă, în scopul de a suplini lipsa de personal.  

- Advertisement -

Sectorul ospitalităţii se luptă cu recrutarea în acest moment. Este greu de spus dacă acest lucru se datorează faptului că nu sunt destui oameni datorită faptului că părăsesc ţara sau părăsesc sectorul sau pentru că toată lumea recrutează în acelaşi timp.”, a declarat cofondatorul Hawksmoor, Will Beckett.  

Lanţurile de puburi „Marston and Mitchells and Butlers” au avertizat săptămâna trecută că le este greu să recruteze muncitori, dând vina pe pandemie şi Brexit  pentru situaţia muncitorilor din străinătate care s-au întors acasă.  

Lanţul de restaurante Caravan din Londra a trimis prin e-mail, săptămâna trecută, clienţilor să ofere un card cadou de 100 GBP dacă recomandă personal suplinitor.  

De asemenea, şefii din sectorul ospitalităţii doresc o versiune a vizei folosită în Australia pentru a combate lipsa lucrătorilor şi pentru a menţine lanţurile alimentare şi hotelurile deschise. Deschiderea în masă a sectorului a expus o lipsă de lucrători imigranţi, dintre care mulţi s-au întors în ţările lor la începutul pandemiei.

Potrivit cotidianului The Guardian, preluat de Economedia, 1/3 din personalul restaurantelor provenea din Uniunea Europeană înainte de Brexit o proporţie care creştea la jumătate în Londra, iar mulţi dintre aceştia au plecat.  

Guvernul trebuie urgent să revizuiască lista „ocupaţiilor deficitare”. De asemenea, am sugerat o viză de recuperare Coronavirus în stil australian pentru lucrătorii cu calificare mai mică, care nu îndeplinesc sistemul bazat pe puncte, dar care sunt cruciali pentru recuperare”, a declarat la Times Kate Nicholls, director executiv al asociaţiei comerciale UKHospitality.  

Temerile legate de scăderea locurilor de muncă în stilul anilor 1980 au fost evitate de schema de şomaj tehnic a cancelarului (ministru de finanţe) Rishi Sunak.

Şomajul se ridică la 4,8 la sută, aproximativ 1,7 milioane de persoane, dar acest lucru este cu mult mai mic decât 10 la sută aşteptat odată de Biroul pentru responsabilitate bugetară (OBR).  

Cu toate acestea, economiştii consideră că lipsa lucrătorilor este probabil temporară, iar experţii sunt împărţiţi cu privire la faptul dacă va duce la o creştere a salariilor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: