14.8 C
London
Tuesday, June 28, 2022
14.8 C
London
Tuesday, June 28, 2022

Piaţa muncii din Marea Britanie arată semne de slăbire

Rata de angajare în Marea Britanie a scăzut pentru prima oară în ultimele 12 luni, în contextul în care piaţa muncii a arătat semne de slăbire, potrivit datelor publicate miercuri de Biroul Naţional de Statistică de la Londra, citat de Bloomberg.

Numărul oamenilor care lucrează a scăzut cu 6.000, ajungând la 31,76 milioane, potrivit datelor analizate în perioada august-octombrie. Deşi scăderea este mică, iar rata locurilor de muncă neocupate a rămas neschimbată, la 4,8%, Biroul de Statistică a susţinut că piaţa muncii pare că s-a plafonat în ultimele luni.

„Acesta este cea mai sinceră dezamăgire pe care o remarcăm, potrivit datelor, de la votul Brexit-ului”, a spus Alan Clarke, economist la Scotiabank din Londra. „Acesta a fost o înrăutăţire treptată”, a completat economistul.

Datele dintr-o singură lună evidenţiază că rata şomajului a crescut la 4,9%, în octombrie, de la 4,6% în septembrie. Şomajul s-a prăbuşit într-o perioadă de trei luni, în timp ce reducerea numărului oamenilor din câmpul muncii a fost depăşită de cei care au părăsit zona forţei de muncă. S-a înregistrat o scădere de 22.000 în rândul populaţiei active în această perioadă.

Rata de angajare full-time a scăzut cu 51.000 în perioada august-octombrie.

- Advertisement -

Cererile din partea şomerilor, care reprezintă o măsură a şomajului, au crescut în noiembrie, aceasta fiind a patra lună consecutivă de creştere.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: