16.3 C
London
Wednesday, October 20, 2021
16.3 C
London
Wednesday, October 20, 2021

Piaţa imobiliară din Marea Britanie a înregistrat cea mai mare scădere din 2009

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au scăzut cu 1,7% în mai, în comparaţie cu aprilie. Această scădere marchează cel mai mare declin lunar din februarie 2009, potrivit Nationwide, transmite BBC.

Creșterea anuală a prețurilor locuințelor s-a redus la 3,7% la 1,8%, pentru că pandemia de coronavirus a afectat piaţa imobiliară.

- Advertisement -

Conform datelor citate de HMRC, în aprilie s-au închis cu 53% mai puţine tranzacţii decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Perspectiva pe termen mediu a pieței locuințelor rămâne extrem de incertă”, a avertizat Nationwide.

Am văzut deja o contracție economică accentuată ca urmare a măsurilor necesare implementate pentru a suprima răspândirea virusului“, a declarat Robert Gardner, economistul-șef al Nationwide.

Cu toate acestea, Robert Gardner a precizat că setul de măsuri adoptate pentru susținerea economiei ar trebui “să pregătească terenul pentru o revenire odată ce acest șoc va trece“ și să contribuie la limitarea daunelor pe termen lung.

Scăderea din mai “este cu siguranţă doar începutul unui declin prelungit pe care îl vom vedea pentru restul anului”, a spus Samuel Tombs, economistul-şef din Marea Britanie al Pantheon Macroeconomics.

Activitatea din piaţa imobiliară în Anglia s-a reluat în 13 mai.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: