6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021
6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Peste șapte mii de camioane ar putea bloca portul Dover din cauza Brexit

Ministrul Michael Gove a avertizat cu privire la „schimbările și provocările semnificative” ce vor avea loc atunci când Brexit-ul va fi finalizat, în următoarele 100 de zile

. Acestea includ riscul provocării de cozi de 7.000 de camioane în Dover.

- Advertisement -

Mai sunt doar 100 de zile până când Marea Britanie va părăsi piața unică europeană și uniunea vamală”, a spus Gove parlamentarilor, citat de Evening Standard.

Acesta va fi un moment de mare oportunitate – dar și de schimbări și provocări semnificative. Este vital să facem cu toții pașii necesari pentru a înțelege acele oportunități și pentru a face față acelor provocări”, a continuat acesta.

Gove a spus că „scenariul cel mai rău rezonabil” este cel în care șoferii și firmele nu ar fi pregătiți pentru noi documente la frontieră, ceea ce va provoca blocaje severe.

Oficialii au subliniat că nu este o previziune, ci un exemplu de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă întreprinderile nu pregătesc documentație suplimentară atunci când Marea Britanie va părăsi sistemul de tranzacționare fără întârzieri guvernat de normele Uniunii Europene.

Încercările de a negocia un acord comercial care ar reduce riscul întârzierilor au continuat săptămâna aceasta, în ciuda divergențelor cu privire la amenințarea ca Marea Britanie să încalce dreptul internațional.

Miniștrii ar putea întârzia etapele finale ale proiectului de lege privind piața internă până după un summit cu liderii UE în 15 octombrie, unde ar putea fi decis un acord comercial.

O scrisoare a ministrului Gove, care se ocupă de planificarea unui Brexit fără acord comercial, a dezvăluit potențialul întârzierilor atunci când normele UE încetează să se mai aplice, de la 1 ianuarie.

În cel mai rău caz, între 30% și 50% dintre camioane nu ar avea documentația corectă și „lipsa capacității de a ține camioane neprelucrate în porturile franceze” ar putea sufoca fluxul de trafic peste strâmtoare la 60-80% din nivelurile normale.

Acest lucru ar putea duce la cozi de 7.000 de camioane cu destinații în Kent și întârzieri asociate maxime de până la două zile”, se menționează în documente.

Astfel de întârzieri ar putea continua cel puțin trei luni, au fost avertizați transportatorii.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: