4.7 C
London
Wednesday, April 7, 2021

Peste 6.000 de cazuri Covid-19 în Marea Britanie, întro singura zi

- Advertisement -

Marea Britanie a înregistrat miercuri mai mult de 6.178 de noi cazuri de Covid-19, confirmând un puternic focar al epidemiei de care se temeau autorităţile în cea mai afectată ţară din Europa, cu aproape 42.000 de morţi, potrivit AFP, relatează News.ro.

Aceste noi cazuri se adaugă la 409.729 de persoane diagnosticate de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor anunţate miercuri de ministrul Sănătăţii.

- Advertisement -

Moartea a încă 37 de persoane este de asemenea critică, numărul total al victimelor ajungând la 41.825.

Dr. Simon Clarke, profesor de microbiologie celulară la Universitatea Reading, a calificat drept “foarte îngrijorătoare” această creştere, inedită din luna mai.

Dacă este adevărat că mult mai multe teste au fost efectuate astăzi, este o dovadă clară că răspândirea virusului s-a accelerat“, a subliniat el.

Premierul Boris Johnson a anunţat marţi noi restricţii, în special închiderea pub-urilor, barurilor şi restaurantelor după ora 22.00, începând de joi în Anglia.

După ce a îndemnat populaţia să se întoarcă la muncă pentru a contribui la relansarea economiei, Guvernul şi-a schimbat poziţia şi cere de-acum britanicilor să lucreze de acasă cât mai mult posibil.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news