25.1 C
London
Wednesday, June 22, 2022
25.1 C
London
Wednesday, June 22, 2022

Peste 430 de moldoveni din Marea Britanie, Franţa şi Rusia au revenit acasă în ultimele 24 de ore (video)

Alţi 439 de cetăţeni au revenit în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore. Acestora le-au fost asigurate, de către autorităţile naţionale, zboruri charter din Anglia şi Franţa, dar şi un culoar tranzit din Federaţia Rusă.

Poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău, dar şi cei din punctul de trecere Otaci au măsurat temperatura fiecărei persoane şi au solicitat includerea datelor de contact corecte în fişele epidemiologice.

- Advertisement -

La fel, cetăţenii au fost informaţi despre sancţiunile prevăzute de lege odată cu încălcarea regimului de autoizolare şi s-a reamintit îndemnul că în această perioadă să evite deplasările, întâlnirile cu rudele, prietenii sau alte activităţi care nu sunt urgente.  

Prin tranzitarea teritoriului Ucrainei şi intrarea în ţară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 10 mijloace de transport care au transportat 35 de cetăţeni moldoveni, repatriaţi din Federaţia Rusă.

În Aeroportul Internaţional Chişinău au fost consemnate la intrarea în ţară două rute charter din Anglia şi din Franţa, fiind aduşi acasă 404 cetăţeni moldoveni.  

De precizat că persoanele care intră în Republica Moldova sunt obligate:

• Să completeze cu date veridice fişa epidemiologică;

• Să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile;

• Să nu părăsească locul de autoizolare. Pentru nerespectarea cerinţelor indicate persoanele vor fi atrase la răspundere:

Contravenţională, conform art.76/1 se sancţionează cu amendă în mărime de la 22.500 lei până la 25.000 lei, sau penală, conform art.215 se sancţionează cu amendă în mărime de la 36 000 lei până la 50.000 lei sau cu închisoare de pînă la 7 ani.

https://www.youtube.com/watch?v=jKZKvmuZbPc&feature=emb_logo
- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: