7.7 C
London
Sunday, November 7, 2021
7.7 C
London
Sunday, November 7, 2021

Peste 20.000 de conturi ale clienţilor Tesco Bank au fost sparte

Hackeri neidentificaţi au retras bani din conturile a peste 20.000 de clienţi ai reţelei de supermarketuri Tesco, în unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice din istoria Marii Britanii, scrie Financial Times.

Benny Higgins, CEO-ul Tesco Bank, a spus luni că 40.000 de conturi au fost sparte şi bani au fost furaţi din aproximativ jumătate dintre conturile accesate ilegal. Banca are aproximativ 130.000 de conturi active.

Creditorul britanic, care este deţinut în totalitate de Tesco din 2008, a raportat o activitate ”criminală online” în weekend, adăugând că în unele cazuri mai mulţi bani au fost retraşi fraudulos.

Banca a anunţat că lucrează la rambursarea banilor sustraşi din conturile fraudate cât mai repede.

- Advertisement -

În timp ce şi alte bănci, inclusiv JPMorgan Chase, au raportat infracţiuni cibernetice care au vizat conturile clienţilor, cele mai multe nu au implicat un număr atât de mare de persoane.

Un expert în securitate a spus că ”numărul de conturi sparte şi faptul că au reuşit să fure bani din ele sugerează faptul că problema era la Tesco. Trebuie să fi fost o vulnerabilitate serioase în site-ul lor”, a adăugat el.

Acţiunile Tesco au scăzut cu peste 3% pe bursă după anunţ.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: