12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Peste 4.000 de persoane au fost arestate, în Londra

Poliţia Metropolitană din Londra a arestat mai mult de 4.000 de persoane pentru abuz domestic, de când oamenii sunt nevoiţi să stea izolaţi acasă pentru a limita răspândirea de coronavirus.

Restricţiile impuse de Covid-19 şi îndemnul de „a sta acasă” sunt vitale pentru a gestiona criza de sănătate publică, însă, din păcate acest lucru a făcut ca victimele violenţei domestice să fie şi mai vulnerabile”, a spus comandantul Sue Williams, de la Poliţia Metropolitană din Londra, potrivit CNN.

- Advertisement -

Victimele trebuie să fie asigurate că îşi pot părăsi casele pentru a scăpa de abuz şi pentru a cere ajutor şi nu vor fi penalizate în niciun fel pentru că nu au menţinut distanţa socială.

Principala noastră problemă este să protejăm victimele şi alţii care sunt afectaţi şi, de asemenea, să pedepsim vinovaţii”, a adăugat aceasta.

Au existat îngrijorări că, în timpul izolării, s-ar putea mări cazurile de violenţă domestică, în jurul lumii. Câteva oraşe americane au raportat mai multe astfel de incidente în ultima perioadă.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: