4 C
London
Thursday, December 23, 2021
4 C
London
Thursday, December 23, 2021

Peste 200 de susținători ai Brexitului au protestat în fața parlamentului din Londra

Circa 200 de susținători ai Brexitului s-au adunat miercuri în fața parlamentului din Londra. Ei i-au solicitat premierului Theresa May să declanșeze procedura de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

La referendumul din 23 iunie, 51.9% — 17.4 milioane de britanici — au votat pentru ieșirea țării din UE, în timp ce 48,1% — 16,1 milioane de britanici — au votat pentru rămânerea Regatului Unit în blocul comunitar.

Fluturând steaguri britanice, protestatarii au scandat în fața parlamentului “Brexit înseamnă Brexit, afară, afară, afară‘ și ‘UE, nu mulțumesc‘.

Suntem aici pentru a le reaminti reprezentanților noștri faptul că țara a votat să iasă din UE. Mergeți mai departe‘, a declarat Nigel Birrell, un susținător al Brexitului.

- Advertisement -

Premierul Theresa May a declarat că va începe discuțiile privind ieșirea țării din UE până la sfârșitul lunii martie, însă Curtea Supremă urmează să decidă luna viitoare în legătură cu un recurs al guvernului dacă acesta trebuie să obțină în prealabil acordul parlamentului înainte de invocarea Articolului 50.

O altă susținătoare a Brexitului a declarat în fața parlamentului că ea crede că ‘ei doar pun o mulțime de obstacole în acest moment. Cred că trebuie să ieșim‘ din UE, a declarat ea pentru Reuters, citată de Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: