13.2 C
London
Sunday, October 24, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 24, 2021

Peste 200 de focare de infecție cu noul coronavirus în abatoare

Mai mulți cercetători italieni susțin că printre posibilele cauze ale îmbolnăvirii cu COVID-19 a muncitorilor în fabricile care prelucrează carne se numără frigul și umiditatea, care scad imunitatea, dar și emisiile de amoniac care se degajă în timpul prelucrării cărnii.

În lume, sunt peste 200 de focare de infecție cu noul coronavirus în abatoare.

- Advertisement -

Un nou studiu publicat de patru cercetători italieni arată că amoniacul emanat în timpul tăierii cărnii ar putea favoriza contagiunea.

Conform cercetări, particulele de amoniac, având un PH alcalin, ar facilita transmiterea virusului.

Fabricile de carne fiind medii închise, cu temperaturi joase, devin un spațiu propice pentru ca virusul să treacă de la un muncitor la altul.

Cercetătorii italieni susțin că există studii aprofundate pe alte familii de coronavirusuri care arată că acestea se comportă astfel în medii umede, reci și cu emisii alcaline. Însă pentru a da un verdict clar este nevoie de mai multe studii.

De altfel, zona din Italia unde sunt cele mai multe abatoare și emisii de amoniac este Câmpia Padana și tocmai această zonă a fost lovită de coronavirus aproape în totalitate.

Cert rămâne faptul că abatoare din toată lumea au fost lovite de coronavirus.

În timp ce teoria potrivit căreia amoniacul are un rol în contagiune necesită o aprofundare, mai multe voci din domeniu spun că în privința temperaturilor scăzute din depozite sau abatoare nu există dubiu că ar favoriza existența virusului pe suprafețe. În plus, frigul scade și imunitatea muncitorilor.

În acest moment, peste 200 de abatoare din Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Olanda, Irlanda și Germania au devenit focare.

Ultimul focar din Italia, de exemplu, a fost înregistrat în Napoli, în luna septembrie, când 20 de muncitori ai unei firme de prelucrare a cărnii au fost testați și rezultatele au ieșit pozitive. Au mai fost afectate măcelării din Barese și Mantovano.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: