2.9 C
London
Monday, January 18, 2021

Peste 150 de arestări la proteste anti-lockdown (video)

- Advertisement -

Manifestanții au mărșăluit prin oraș scandând „libertate”, iar unii purtau pancarte pe care scria „încetati să ne mai controlati”. 

Peste 150 de persoane au fost arestate din cauza confruntarii intre poliție si demonstranti anti-lockdown în centrul Londrei.

- Advertisement -

Sute de manifestanți au mărșăluit prin oraș pe lângă Oxford Street scandând „libertate” sâmbătă, unii purtând pancarte pe care scria „nu ne mai controlati” și „fara lockdownuri”.

Poliția Metropolitană a declarat că au fost făcute un total de 155 de arestări pentru diverse infracțiuni ,inclusiv agresarea unui ofițer, încălcarea reglementărilor de lockdown și deținere de droguri.

Superintendentul șef Stuart Bell a spus că a fost o „zi dificilă” și a îndemnat protestatarii să se întoarcă acasă. 

“Vineri, am arătat foarte clar cum vom controla acest eveniment, avertizându-i pe cei care doresc să participe că riscă să se confrunte cu acțiuni de forta dacă participă la aceasta adunare la Londra”, a declarat el.

„Acțiunea de aplicare a legii de astăzi este rezultatul direct al acelor indivizi care încalcă în mod deliberat legea și uneori, îi vizează pe ofițerii noștri cu agresiune și provoacă perturbări de circulatie. 

Protestele au avut loc în ziua în care au fost anunțate alte 479 de decese provocate de coronavirus în Marea Britanie, ajungând la 58.030.

Un reporter Sky News care se afla la locul demonstrațiilor, a declarat că au existat „ciocniri destul de violente și agresive” între poliție și unii protestatari.

Oamenii foloseau petarde fumigene , era fum roșu și fum verde”, a declarat el. 

Poliția încerca să-i incojoare pe protestatari într-un singur loc și să despartă grupul mare”.
Grupuri de polițiști cu cască au fost văzuți fugind pentru a răspunde protestatarilor de la Oxford Circus, Carnaby Street și Regent Street.

Traficul a fost blocat temporar pe Regent street, în timp ce poliția a încercat să cătușeze oameni la sol, în mijlocul drumului. 

Acțiunile poliției au fost întâmpinate cu huiduieli și scandări de „rușine voua”, în timp ce manifestanții – mulți care nu purtau măști de față – au ignorat indemnurile de a merge acasă.

Alte semne purtate de protestatari citeau „renunțați la măștile de față” și „NU măștilor obligatorii”.

Poliția Metropolitană a declarat că trei persoane au fost arestate pentru încălcarea restricțiilor la stația King’s Cross din Londra înainte de demonstrație.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news