11.9 C
London
Monday, June 21, 2021

Peste 1000 de musulmani ieșiți pe străzile din Londra (video)

- Advertisement -

Cei peste 1000 de musulmani ieșiți pe străzile din Londra noaptea trecută scandau ”Allahu Akbar!” și cereau un Califat Islamic.

Ediția electronică a grupului Express a publicat un articol despre protestul din fața ambasadei Siriei situată în Belgrave Square din Londra (acum închisă deoarece ambasadorul a fost expulzat), strada fiind ocupată de protestatarii și liderii islamici, care incantau cu voce tare și cereau ca America să fie pedepsită pentru ororile din Alep.

Demonstrația se dorea o alternativă a unui miting oficial ce solicita încetarea vărsării de sânge din Siria, care avea loc în apropiere de Downing Street, reședința premierului britanic.

În timpul intervențiilor care au durat aproape o oră, mulțimea a scandat ”Allahu Akbar!” (”Dumnezeu este cel mai mare“) și i-au aclamat pe cei care solicitau un califat la nivel mondial. Un poet invitat să vorbească instiga: “Avem nevoie de un califat, care să curețe aceste străzi”. În îndemn se mai cerea ca musulmanii să sprijine luptătorii care vor porni lupta împotriva necredincioșilor. Orbit de furie acesta spunea: “Luați-vă rachetele înapoi în țara voastră, acesta este planul. Dominația mondială ne este la îndemână. Ne putem extinde și putem să-i scoatem pe acești proști“.

Nu este clar cine a organizat demonstrația.

- Advertisement -

Mulțimea era în cea mai mare parte segregată, între bărbați și femei, multe dintre femeile participante purtând haine islamice. Potrivit site-ului Breitbart, un protestatar părea să fluture un steag al talibanilor, în timp ce alții purtau pancarte cu îndemnuri ale grupării Hizb ut Tahrir, Partidul Politic al Islamului Global, care luptă pentru restabilirea Califatului la nivel mondial.

Protestul a blocat benzile de circulație atunci când a început, în jurul orei 21. Posesorii de automobile au fost forțați să găsească rute alternative, perturbând circulația din capitala britanică.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news