18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Pescari români acuzaţi că pescuiesc ilegal şi fură crapi dintr-o baltă privată din Marea Britanie

Un grup e români care trăiesc în Marea Britanie au reușit să șocheze pe toată lumea după ce s-au lăudat că fură crapi din iazuri pescuind ilegal şi se laudă zgomotos cu peştii în postări pe Facebook.

Pescarii, de la „Royal Forest of Dean Angling Club” din Gloucestershire, susţin că aproximativ 20 de bărbaţi au dat iama în iazurile lor. Ei afirmă că grupul duce crapii acasă pentru a-i mânca, ignorând indicatoarele mari pe care scrie că peştii trebuie aruncaţi înapoi în apă, scrie The Sun, citat de Agerpres.

Aceștia estimează că-i costă 2.000 de lire sterline pentru a înlocui crapii pescuiţi ilegal şi a anunţat poliţia în această problemă.

Potrivit declaraţiilor lui Adrian Lane (55 de ani), administratorul iazului clubului, au fost urmăriţi 12 bărbaţi care pescuiau ilegal şi se crede că ei sunt din România şi Polonia.

- Advertisement -

Această problemă durează de circa cinci ani, dar devine tot mai gravă. Noi am constatat o cantitate redusă de peşte în iazurile noastre”, a declarat Lane.

Aceşti români şi polonezi fac schimb de fotografii pe media sociale cu peştii prinşi de ei”, a afirmat el, adăugând că imediat ce a văzut fotografiile postate pe Facebook a anunţat poliţia.

Adrian Lane a mai spus că au fost înfiinţate patrule permanente pentru a proteja lacurile şi că o echipă specială încearcă să-i prindă pe bărbaţii care fură peşte.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: