20.8 C
London
Friday, June 24, 2022
20.8 C
London
Friday, June 24, 2022

Persoanele peste 50 de ani vor primi a treia doză de vaccin, în toamnă

Categoria de vârstă de peste 50 de ani, din Marea Britanie va primi a treia doză a unui vaccin împotriva Covid-19, în toamna acestui an.

Prin aceste eforturi, autorităţile locale încearcă să elimine complet riscul de infectare cu noul coronavirus pentru persoanelele de peste 50 de ani înainte de Crăciun, a anunţat cotidianul The Times, citat de Reuters.

- Advertisement -

Chris Whitty, directorul medical pentru Anglia, supraveghează două studii, a raportat acelaşi cotidian britanic, conform Agerpres.

Primul studiu se bazează pe vaccinuri special modificate pentru a combate noile variante ale virusului SARS-CoV-2. Cel de-al doilea va consta în administrarea celei de-a treia doze pentru versiunile actuale ale celor trei vaccinuri administrate în prezent în Marea Britanie: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna, precizează The Times.

Potrivit statisticilor guvernamentale publicate marţi, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au fost inoculate cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Marea Britanie, care are o populaţie de 67 de milioane de locuitori, a semnat contracte de achiziţie pentru 510 milioane de doze cu opt producători de vaccinuri anti-COVID-19.

De asemenea, va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, pentru campania de vaccinare din toamnă, numită ,,super-rapel”, ajungând la un total de 100 de milioane de doze ale acestei companii.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: