18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Persoanele care vă pot ajuta în închisoare

Principalele informaţii pe care trebuie să le cunoaşteţi despre persoanele care vă pot ajuta în închisoare.

Puteţi discuta cu personalul închisorii despre problemele pe care le aveţi în închisoare.

  • Mai există şi alte persoane care vă pot ajuta.
  • Personalul închisorii vă poate spune cine altcineva vă poate ajuta. Ar trebui să existe informaţii despre aceste aspecte în aripa dvs. din închisoare.

Mai jos aveţi o listă cu alte persoane care vă pot ajuta în închisoare. Puteţi găsi şi alte persoane pe pagina următoare.

Dacă sunteţi supărat sau îngrijorat şi doriţi să vorbiţi cu cineva, puteţi discuta cu:

  • Un preot sau un cleric al religiei dvs.
  • Samaritenii. Spuneţi-le angajaţilor închisorii că doriţi să discutaţi cu samaritenii. Samaritenii sunt persoane cu care puteţi discuta în particular, dacă sunteţi foarte supărat sau îngrijorat, sau dacă aveţi tendinţa de a vă răni sau sinucide. Samaritenii sunt disponibili 24 de ore pe zi. Puteţi vedea un samaritean, puteţi vorbi cu ei la telefon în particular (va trebui să solicitaţi un număr local) sau le puteţi scrie la adresa: Chris PO Box 9090, Stirling FK8 2SA.
  • Un alt deţinut, denumit confesor sau amic. „Confesorii” (listeners) sunt deţinuţi instruiţi pentru a vă asculta şi sprijini, dacă sunteţi foarte supărat sau îngrijorat. Aceştia nu vor transmite angajaţilor închisorii ce aţi spus, cu excepţia cazului în care sunt îngrijoraţi că vă veţi răni pe dvs. sau pe altcineva. Unele închisori dispun şi de „amici” (buddies). Aceştia sunt deţinuţi care sunt disponibili pentru a vă asculta, dacă aveţi nevoie de cineva cu care să vorbiţi. „Amicii” pot transmite angajaţilor închisorii ceea ce aţi spus, dacă este necesar.
  • Vizitatorii oficiali ai închisorii. Aceştia sunt localnici care pot vizita deţinuţii pe care nu îi vizitează nimeni, sau care pur şi simplu doresc să vorbească cu cineva din afara închisorii. Puteţi discuta cu ofiţerul responsabil cu vizitele, pentru a solicita vizita uneia dintre aceste persoane.

Alte persoane care vă pot ajuta

- Advertisement -

Dacă cineva vă răneşte sau este violent cu dvs.

  • Discutaţi cu orice membru al personalului închisorii, imediat. Aceştia vă vor putea ajuta.

Obţinerea de ajutor în alte privinţe.

  • Există şi alte organizaţii care îi ajută pe deţinuţi. De exemplu, biroul de asistenţă pentru cetăţeni (Citizen’s Advice Bureau) oferă asistenţă în probleme de natură financiară şi juridică. Asociaţia alcoolicilor şi narcomanilor anonimi (Alcoholics or Narcotics Anonymous) vă oferă ajutor dacă aveţi probleme cu alcoolul sau drogurile. Întrebaţi personalul închisorii ce ajutor puteţi primi în închisoare.
  • Fundaţia New Bridge. Aceasta este o organizaţie care îi asistă pe deţinuţi vizitându-i şi ajutându-i să se pregătească pentru viaţa de după închisoare.
  • Puteţi solicita personalului închisorii să fiţi vizitat de un voluntar al acestei asociaţii. Alternativ, puteţi contacta fundaţia New Bridge la adresa: The New Bridge Foundation 27a Medway Street London SW1P 2BD Telefon 0207 976 0779.

Cu cine puteţi discuta despre problemele din închisoare.

Comisia Independentă de Monitorizare (The Independent Monitoring Board). Membrii acestei comisii vizitează închisorile pentru a se asigura că sunt conduse în mod cinstit şi etic. Aceştia nu sunt angajaţi ai sistemului penitenciar. Sunt voluntari din zonă. Dacă aveţi vreo plângere legată de viaţa în închisoare, puteţi solicita o vizită din partea unui membru al Comisiei Independente de Monitorizare, sau chiar o vizită a întregii Comisii, la următoarea prezenţă a acestora în închisoare. Va trebui să completaţi un formular special în acest scop. Formularul şi broşura referitoare la Comisia Independentă de Monitorizare ar trebui să fie disponibile în aripa dvs. din închisoare.

De asemenea, vă puteţi plânge unui membru al personalului închisorii sau unui funcţionar al serviciului „Prisons and Probation Ombudsman”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: