15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Persoană confirmat cu coronavirus participantă la un summit cu 250 de invitați în Londra

Una dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus în Marea Britanie a participat la o conferință, lângă Parlamentul de la Londra, în urmă cu o săptămână, la eveniment fiind invitați 250 de delegați, printre care și membri ai guvernului, relatează skynews.

O chinezoaică s-a aflat printre cei 250 de invitați la un summit legat de transporturi, care a avut loc luni la Londra, la Centrul QEII din Westminster.

- Advertisement -

După trei zile, aceasta a mers la spitalul Lewisham, într-un Uber, potrivit express.co.uk.

Ulterior, Public Health England le-a transmis o scrisoare tuturor celor care au participat la eveniment, avertizându-i cu privire la riscurile de contaminare.

Medicii le-au recomandat invitaţilor să se autoizoleze timp de două săptămâni dacă prezintă simptome.

Printre participanţii la summit s-au aflat Lilian Greenwood, parlamentar din Nottingham South, și Gareth Powell, șef la Transporturi pentru rețeaua de autobuze din Londra.

De asemenea, contul de Uber al şoferului a fost suspendat temporar.

Pe glob se răspândește rapid panica din cauza epidemii de coronavirus de tip nou.

O companie aeriană a fost forțată să își ceară scuze de la clienți, după ce un anunţ scris în coreeană îi ruga pe pasageri să nu folosească toaleta dintr-un avion care zbura de la Amsterdam la Seul.

O persoană de la bord a fotografiat anunţul scris de mână care spunea: „toaletă numai pentru membrii echipajului”. Imaginea cu anunţul, postată pe Twitter, a stârnit reacţii de indignare din partea utilizatorilor.

Compania aeriană a fost acuzată că a discriminat pasagerii din Coreea de Sud, deoarece anunţul a fost scris numai în limba lor.

De asemenea, China a anunţat că 1.716 lucrători medicali au fost infectați cu coronavirus până în prezent, fiind înregistrați și șase morți.

Peste 87% dintre lucrătorii medicali infectați se află în Hubei, provincia din epicentrul focarului.

În total, peste 60.000 de persoane au fost infectate de coronavirus şi s-au înregistrat aproape 1.400 de morți.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: