9 C
London
Friday, November 5, 2021
9 C
London
Friday, November 5, 2021

Permisul de conducere DVLA

[quote_box_center]Autoritatea care gestionează înmatricularea autovehiculelor şi preschimbarea permiselor de conducere este DVLA – Driver and Vehicle Licensing Agency[/quote_box_center]

Înmatricularea locală a unui autorism cu numere străine care circulă în Marea Britanie, trebuie efectuată într-un interval de maxim 6 luni, prin intermediul DVLA.

- Advertisement -

Etapele care trebuie parcurse în acest sens sunt :

  • obţinerea unui MOT ( certificat de inspecţie tehnică periodică) pentru autoturism
  • asigurarea vehiculului la o firmă britanică de asigurări
  • înmatricularea vehiculului la DVLA şi obţinerea numerelor de înmatriculare britanice
  • toate detaliile legate de înmatricularea locală a unui vehicul cu numere straine se pot obţine consultând site-ul DVLA.

În vederea preschimbării unui permis de conducere emis într-un stat al Uniunii Europene cu unul britanic, este necesară parcurgerea următoarelor etape :

  • completarea unui formular de tip D1 care se poate obţine de la orice oficiu poştal sau se poate comanda on-line şi se primeste la adresa de domiciliu
  • plata unei taxe de 50 lire sterline
  • transmiterea prin posta la sediul DVLA – Driver Vehicle Licensing Agency din orasul Swansea, Ţara Galilor, a formularului D1 completat, a permisului de conducere emis într-un alt stat UE, a dovezii achitării taxei de 50 lire sterline şi a 11 unei menţiuni privind adresa unde se solicită primirea noului permis de conducere britanic emis de către DVLA.
  • Termenul de primire de către solicitant al noului permis de conducere, termen asumat de catre DVLA , este de 21 de zile.

Cetățenii UE , rezidenți în Marea Britanie nu sunt obligați să îşi preschimbe permisele de conducere naţionale şi pot conduce în Marea Britanie pe termen nelimitat . Permisele de conducere emise într-un stat UE şi care au fost obținute prin preschimbarea unor permise non-UE , sunt valabile în Marea Britanie o perioadă de maxim 1 an de zile .

Pentru informaţii suplimentare vă recomandăm să consultaţi autoritatea care gestionează înmatricularea autovehiculelor şi preschimbarea permiselor de conducere – Driver and Vehicle Licensing Agencywww.gov.uk/contact-the-dvla.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: