12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022
12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022

Pensionarea în România versus pensionarea în Marea Britanie

Pensionarea în România versus pensionarea în Marea Britanie. Diferențe și comparații la nivel mental și de sistem.

Românii, o dată intrați în câmpul muncii, au trei etape.

  • cum să ia mai repede salariul și își strâng bani pentru diverse necesități ale tinereții…marea majoritate pe prostii.
  • la vârsta a doua se gândesc cum să mai ia o casă sau să-și facă o familie.
  • și ultima, când sunt stresati la maxim să ia pensia mai repede si-i întreabă pe colegi “s-a mai mărit ceva?“, “luăm și noi mai mulți bani?

Indubitabil, românii încearcă de fiecare dată să caute soluții să iasă, dacă se poate, la pensie de tineri și să nu se mai zbată deloc pentru a face ceva în viață. Este foarte posibil ca acest trend să fie dintotdeauna prezent în evoluția omenirii. Majoritatea nu realizează că de fapt “a te grăbi la pensie” înseamnă de fapt că și anii au trecut peste noi toți și practic prea puțin am participat la evoluție, dacă nu deloc.

- Advertisement -

Robotizarea la nivel planetar cu ochii beliți în telefoane, trezit în fiecare dimineață pentru o nouă zi la muncă, truda fiecăruia pentru a atinge un scop cât de mic în ciuda faptului că munca depusă de majoritatea este pentru a face visele celor cei i-au angajat să devină realitate.

Nepotismul în România a atins cote alarmante, iar datorită acestui fapt, mulți tineri nu pot găsi un loc de muncă măcar decent, în timp ce oamenii cu ani de zile în câmpul muncii mor pe capete din cauza stresului, datoriilor, fricii că vor fi dați afară de la muncă și mai ales că munca și profesionalismul nu este apreciat.

În Marea Britanie, munca fiecăruia este apreciată tocmai prin strângeri de mână, un mulțumesc adresat angajatului, remunerații în bani și avansare rapidă…poate prea rapidă comparativ cu angajatul românului în țara de baștină. Poate că este scump să efectuezi cursuri de calificare în Marea Britanie, însă acestea sunt tocmai concepute pentru a avea măcar habar despre munca și domeniul de activitate pe care-l vei face precum și siguranța muncii, unde se pune foarte mare accent.

În România, o calificare este de cele mai multe ori printata pe o hârtie tip A4 în care sunt tot felul de modele photoshop, dar în UK acestea sunt tipizate majoritatea în relief standard și cu copyright. De ce acest lucru? Pentru că în Anglia, calificările acreditate internațional, au chiar și linii sau filtre de securitate (asemănătoare bancnotelor pentru a se păstra brandul copyright) și nu se poate glumi cu tiparul, aspectul acestora fiind practic oglinda corporației/firmei/școlii unde te califici.

Singurele calificări pe care România le are similare cu cele din UK, sunt diplomele emise de statul român (ministerul educației și cercetării/învățământului) în baza unei școli, facultăți și doctorat în care subiectul a promovat. România are încă standarde de calitate superioară în ceea ce privește modul de asimilare a cunoștințelor in școli și facultăți, din cauza modului la nivel general de însușire a materiilor, comparativ cu UE și UK unde subiecții aleg un domeniu sau câteva, dar pe care să le stăpânească foarte bine.

Practic est-europenii sunt încă mai bine pregătiți inteletual și teoretic decât occidentalii care sunt pe domenii fixe și mai mult practice.

De ce est-europenii nu sunt apreciați în țara lor natală pentru munca pe care o fac?

Aș găsi niște explicații logice și anume luând exemplu doar stagiul militar. Spre exemplu, un soldat român sau est-european este pus să dea cu lopata pentru un locaș de tragere în genunchi. Însă el va intreba…”de ce aș face acest lucru, dacă pot să stau pe burtă?” Pe când un soldat englez sau occidental nu ar comenta, ci va executa ordinul intocmai.

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: