9.2 C
London
Friday, October 22, 2021
9.2 C
London
Friday, October 22, 2021

Pedofilii din Marea Britanie vor exploata situația creată de COVID-19

Cel puțin 300.000 de persoane din Marea Britanie reprezintă o amenințare sexuală pentru copii, deoarece pedofilii încearcă să exploateze situația de izolare din cauza virusului, a avertizat Agenția Națională a Criminalității (NCA).

Anchetatorii au identificat infractorii care discută posibilitățile de a abuza copiii prin intermediul internetului  în timpul crizei Covid-19.

- Advertisement -

Poliția avertizează cu privire la izbucnirea abuzurilor din mediul online din cauză că școlile sunt închise, iar tinerii petrec mai mult timp pe internet.

Consilierul-șef Simon Bailey de la conducerea Consiliului Național al Poliției (NPCC) pentru protecția copilului a declarat: „Este îngrozitor să te gândești că unii infractori caută să exploateze criza coronavirusului pentru a provoca daune online. În ciuda problemelor pe care le va provoca pandemia pentru aplicarea legii, protecția copilului este încă o prioritate și rămânem total angajați să-i menținem pe tinerii noștri în siguranță.”

Această declarație a apărut ca urmare a avertizărilor autorităților care au estimate că cel puțin 300.000 de persoane din Marea Britanie prezintă riscuri de a comite abuzuri fizice sau online asupra copiilor.

Anchetatorii au găsit materiale pornografice referitoare la abuzurile sexuale la primele 3 clickuri pe internet.

Rezultatele publicate în cea mai recentă evaluare strategică națională a agenției includ aproximativ 250.000 de conturi de utilizatori din Marea Britanie pe site-urile cele mai grave referitoare la abuzul de copii de pe dark web.

Acestea au crescut de la aproximativ 140.000 într-un an.

Agenția Națională a Criminalității a declarat că în 2019 numărul de rezidenți din Marea Britanie care au contactat în 2019 organizația de caritate pentru protecția copilului Lucy Faithfull Foundation pentru a se raporta pe ei înșiși sau pe cineva apropiat de ei care a fost atras sexual de copii a crescut de la 43.000 la aproximativ 94.342.

Susie Hargreaves, director executiv al Internet Watch Foundation (IWF), o organizație de caritate din Marea Britanie implicată în găsirea și eliminarea imaginilor și videoclipurilor despre abuzuri sexuale asupra copiilor de pe internet, a declarat: „Aceasta este o escaladare terifiantă a amenințării pentru copiii noștri. „Aceste date sunt fără precedent. Este o amenințare reală pentru copiii noștri chiar acum!

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: