2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Pe bursa din Londra preţul petrolului Brent a coborât cu până la 2%

Cotaţiile petrolului au revenit marţi la minimul ultimilor cinci ani şi jumătate, în aşteptarea datelor săptămânale privind evoluţia stocurilor de ţitei din SUA, analiştii estimând că stocurile s-au menţinut la cel mai înalt nivel pentru această perioadă a anului din ultimele cel puţin trei decade.

Preţul petrolului WTI a scăzut pe bursa electronică din New York cu până la 1,7%, la 52,7 dolari/baril, cel mai redus nivel din luna mai 2009.

- Advertisement -

Pe bursa din Londra, preţul petrolului Brent cu livrare în februarie a coborât cu până la 2% în prima parte a tranzacţiilor de marţi, la 56,74 dolari/baril, de asemenea cel mai scăzut nivel din mai 2009.

Analiştii consultaţi de Bloomberg estimează că stocurile de ţiţei din SUA au rămas neschimbate pe parcursul ultimei săptămâni, la 387,2 milioane de barili, cel mai ridicat nivel din 1982, de când sunt disponibile datele oficiale.

Administraţia pentru Informaţie în domeniul Energiei (EIA) din cadrul guvernului american va publica miercuri cifrele privind evoluţia stocurilor de ţiţei în săptămâna încheiată pe 26 decembrie.

Anul acesta, stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 7,4%.

Cotaţiile petrolului au scăzut cu 46% în 2014, în contextul unui surplus la nivel mondial estimat la 2 milioane de barili/zi. Refuzul OPEC de a reduce pragul lunar de producţie a accentuat declinul preţului petrolului.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: