-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021
-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021

Paul Brummell: Marea Britanie va iesii din Uniunea Europeană, nu din Europa

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat la Târgu Mureș, că Marea Britanie ‘va pleca din Uniunea Europeană‘, dar nu va pleca din Europa, afirmând că va rămâne ‘o țară foarte aproape de România‘, iar un rol foarte important îl vor juca românii din Marea Britanie și cetățenii britanici din țara noastră.

‘A fost un vot în 23 iunie, vot democratic, 33 de milioane de persoane și rezultatul a fost foarte clar și este sarcina noastră ca funcționar britanici să realizăm această decizie luată de popor. Primul ministru al nostru, Theresa May, a spus colegilor europeni că vom invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona înainte de sfârșitul lunii martie a anului viitor. Ieri, Parlamentul Britanic a fost de acord cu acest plan, bineînțeles că va fi o negociere și nu pot să comentez cum se vor derula. Vor fi negocieri dificile între Marea Britanie și 27 de state ale Uniunii Europene, dar sper și sunt sigur că vor fi pozitive pentru toți (…)Nu știu care va fi rezultatul negocierilor, situația pe termen mai lung nu este atât de clară, dar este absolut clar că Marea Britanie va pleca din Uniunea Europeană, dar nu o să plecăm din Europa. Rămânem o țară europeană, rămânem o țară foarte aproape de România, vrem să dezvoltăm legăturile cu România și sunt absolut sigur că va fi un rol foarte important pentru românii în Marea Britanie și pentru cetățenii britanici aici, în România’, a declarat ambasadorul.

Paul Brummell a precizat că, deși Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, dorește o Uniune puternică, întrucât ‘este important pentru noi în viitor să avem un partener solid și bun în Europa, deci scopul nostru este o negociere cu aceste 27 state membre‘.

- Advertisement -

În privința învățământului, ambasadorul anunturiuk.com paul-brummell-marea-britanie-va-iesii-din-uniunea-europeana-nu-din-europa-la-targu-muresBrummell a arătat că situația din decembrie 2016 este absolut la fel ca înainte de referendumul din iunie 2016, fiindcă cetățenii români din Marea Britanie au toate drepturile și obligațiile pe care le-au avut și înainte.

În ce privește studenții, cred că alegerea de a studia în Marea Britanie a fost și va rămâne în continuare o alegere foarte bună pentru că avem universități foarte bune, pentru că 4 din 10 universități de top din lume sunt în Marea Britanie. Și Guvernul și autoritățile din Anglia și Țara Galilor au informat că pentru studenții români și pentru cei din toate țările care intră în anul academic 2017-2018 vor fi la fel în ceea ce privește taxele și condițiile de a plăti, deci rămâne o ofertă foarte bună‘, a subliniat ambasadorul Paul Brummell.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: