6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

Paul Brummell “Marea Britanie așteaptă o cerere formală pentru a ajuta răniții din clubul Colectiv”

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat vineri că se aşteaptă o cerere formală din partea României privind modul în care pot fi ajutate persoanele care au suferit arsuri în urma incediului din Clubul Colectiv.

El a precizat într-o conferinţă de presă că, drept răspuns la tragedia din România, serviciile naţionale de sănătate din Marea Britanie au verificat disponibilitatea paturilor, având în vedere că există un sistem ce monitorizează disponibilitatea paturilor pentru cazurile de arsuri, existând o uriaşă dorinţă în rândul doctorilor din Marea Britanie să acorde sprijin României şi că se aşteaptă o solicitare formală din partea ţării noastre.

Doresc să transmit condoleanţe tuturor celor afectaţi de tragedia de la Club Colectiv, este un moment foarte dificil pentru fiecare român. Marea Britanie este alături de România în acest moment foarte dificil. (…) Am avut astăzi o întâlnire cu ministrul (Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu) şi suntem în strânsă legătură cu autorităţile din România pentru a vedea cum să venim în ajutor

El a apreciat faptul că un specialist britanic cu foarte multă experienţă în chirurgie şi tratamentul arsurilor, dr. Sarah Pape, se află la Bucureşti în aceste zile.

- Advertisement -

“Premierul nostru a menţionat în această săptămână în Parlament că a fost încântat să audă de vizita doctorului Pape, şi-a exprimat condoleanţele în legătură cu evenimentele tragice de vineri noaptea şi a subliniat intenţia Marii Britanii de a ajuta. (…) Trebuie luate o serie de decizii clinice aici, în legătură cu pacienţii care pot călători, care pacienţi ar beneficia de pe urma acestui lucru. Aşteptăm să auzim răspunsul, există o mare dorinţă de a ajuta”, a adăugat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că încă din noaptea tragediei autorităţile române au luat legătura cu multe ţări pentru a solicita sprijin.

România a luat legătura din prima zi, chiar din prima noapte, cu foarte multe ţări europene şi din afara Europei pentru a solicita sprijinul. (…) Încă din prima zi am primit ajutoare în România

De asemenea, el a arătat că încă din noaptea incendiului avioanele de transport erau pregătite să preia răniţii şi să îi transfere la spitale din străinătate.

“De a doua zi şi chiar din noaptea respectivă am fost pregătiţi cu avioanele de transport. Din noaptea respectivă avioanele erau în stare de decolare, avioane ce pot asigura ventilaţie pentru pacienţii de terapie intensivă”, a adăugat Bănicioiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: