1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Paul Brummell “Imigratia joaca un rol important, iar Marea Britanie ramane o tara deschisa”

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, a declarat vineri, la Alba Iulia, ca Marea Britanie a fost si ramane o tara deschisa, in care imigratia a jucat si joaca un rol foarte important, el adaugand ca este apreciat rolul romanilor care lucreaza in tara sa in domeniul sanatatii, al constructiilor sau agriculturii, potrivit Agerpres.

Cred ca Marea Britanie a fost intotdeauna si ramane o tara deschisa, o tara spre lumea intreaga. Imigratia a jucat si joaca un rol in continuare foarte important pentru Marea Britanie. Apreciem rolul facut de medicii si asistentii medicali din Romania. Sunt mai mult de 2.500 de medici romani care lucreaza in Serviciul national de sanatate al Marii Britanii si fac un rol absolut deosebit. Nu este vorba numai de medici. Migranti din Romania fac un rol foarte important in sectorul constructiilor, de exemplu, sau in sectorul culegerii de fructe, nu numai in cele mai inalte profesii”, a declarat Brummell, intrebat despre criteriile mentinerii in Marea Britanie a fortei de munca din afara acesteia dupa iesirea din Uniunea Europeana.

Ambasadorul a apreciat ca britanicii au votat in favoarea iesirii din UE din cauza ratei migratiei, care a fost si ramane foarte inalta, si pentru “a recastiga putin” din controlul numarului populatiei care emigreaza aici. Brummell a subliniat si ca presiunea pentru serviciile sociale a fost si ramane foarte mare.

Eu consider ca nu suntem impotriva migratiei. Migratia este foarte importanta si trebuie sa ramana, inclusiv pentru cei care sunt din Romania. Dar cei care au votat pentru Brexit au votat pentru a recastiga mai mult control pentru acest proces (al migratiei – n.r.)’, a declarat diplomatul.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: