3.1 C
London
Monday, November 29, 2021
3.1 C
London
Monday, November 29, 2021

Paul Brummell: După Brexit, pentru investitorii din Marea Britanie o să fie la fel

Diplomatul britanic  a ţinut să sublinieze că ieşirea ţării sale din Uniunea Europeană nu înseamnă ieşirea din Europa, provocarea pentru România fiind să creeze condiţii pentru atragerea investitorilor din Marea Britanie.

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Paul Brummell, s-a întâlnit cu autorităţile locale şi a participat la o conferinţă organizată de Muzeul de Istorie din Galaţi pe tema relaţiilor consulare româno-britanice.

Paul Brummell a fost extrem de clar în privinţa poziţionării ţării sale  după ieşirea din Uniunea Europeană. ”Alegătorii din Marea Britanie au votat pentru a ieşi din Uniunea Europeană, iar aceasta înseamnă că ieşim din Uniunea Europeană, nu că ieşim din Europa. Şi suntem prieteni cu România, vrem să dezvoltăm relaţiile mai mult cu România, inclusiv în sectorul comercial şi inclusiv în ceea ce priveşte investiţiile şi cred că după Brexit pentru investitorii din Marea Britanie o să fie la fel. Investitorul vrea să câştige, vrea să facă profit. Deci, provocarea pentru Galaţi este absolut la fel, să creeze condiţiile pentru a atrage investitori“, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Galaţi.

- Advertisement -

Paul Brummell s-a ferit să speculeze pe marginea negocierilor care se poartă în prezent pe marginea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar a ţinut să precizeze că românii sunt foarte bine văzuţi în ţara sa şi vor avea întotdeuna uşa deschisă.

Marea Britanie este în continuare membru al Uniunii Europene şi cetăţenii români din Marea Britanie au absolut aceleaşi drepturi şi obligaţii, la fel şi cetăţenii britanici care locuiesc în România. După cum se ştie, va fi şi este deja începută o negociere între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pentru a se stabili ce va fi pe viitor şi nu pot să prevăd care va fi rezultatul negocierilor, dar primul ministru britanic a subliniat de multe ori că noi sperăm ca prin negocieri vom avea oportunitatea, posibilitatea să se stabilească drepturile şi obligaţiile pentru toţi cetăţenii din Uniunea Europeană care locuiesc în Marea Britanie, cu condiţii reciproce cu cetăţenii britanici, dar până acum nimic nu am schimbat. Cetăţenii români sunt bineveniţi în Marea Britanie şi fac lucrurile foarte bine şi foarte important şi ceea ce priveşte munca, şi în ceea ce priveşte studiile“, a declarat diplomatul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a precizat că doreşte stabilirea unei colaborări viabile care să transforme astfel de întâlniri în proiecte benefice pentru  comunitatea  gălăţeană. În cadrul întâlnirii cu ambasadorul Marii Britanii s-a vorbit  şi despre intenţia Consiliului Judeţean Galaţi de a discuta cu oameni de afaceri  posibilitatea unor investiţii britanice în această zonă.

Avem nevoie de dumneavoastră pentru a putea face lobby în exterior şi astfel de discuţii să se materializeze în proiecte de succes. Ne dorim să atragem  investitori care să folosească specialiştii din Galaţi. Avem două universităţi de prestigiu la Galaţi, iar valoarea studenţilor români este recunoscută la nivel european. Sper să reînnodăm tradiţia româno-britanică de altădată, în care Galaţiul a jucat un rol esenţial”, a declarat preşedintele CJ Galaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: