18.1 C
London
Thursday, August 26, 2021
18.1 C
London
Thursday, August 26, 2021

Pașii pentru a te integra cât mai repede în sistemul din UK

Ce trebuie reținut întotdeauna și care sunt pașii pentru a te integra cât mai repede în sistem.Ai venit în Anglia? Ești nou printre străini?

Doar strictul necesar!

Să țineți minte să aveți minim 800-1000£ la voi. Aveți mare grijă cu banii și nu îi țineți aiurea prin genți. Banii să fie permanent cu dvs și la loc sigur. Nu cheltuiți banii aiurea pe tâmpenii!

Cumpărați-vă cartelă SIM Lyca mobile (dacă vreți să vorbiți cu părinții acasă că ați ajuns bine) sau mai bine SIM Threedacă telefonul are capacitatea să aibă soft pentru teleconferințe gen Skype sau Facebook
Dacă vorbiți engleză, sunteți foarte puternici! Rețineți! Limba străină vă conferă independență și mișcare rapidă în teren.

- Advertisement -

Întotdeauna cele mai bune perioade de a veni în UK sunt lunile aprilie și spre sfârșitul lui octombrie. Dacă veniți în perioada noiembrie până în martie a anului următor, este mult mai dificil de găsit joburi, dacă sunteți singur.

Dacă nu aveți loc unde să stați în UK sau ați luat țeapă de la conaționali, mergeți pe website-urile www.Gumtree.com și dați căutare la camere în perimetrul unde sunteți. Pentru că dacă aveți bagaje și nu e nimeni să vă ajute, să fiți cât de cât local. În momentul când v-ați stabilit la o cameră,

NU stați degeaba!

Sunați de la ora 8.15 până la 8.30 dimineața la telefon 0345 600 0643 pentru a vă programa la NINO (care e oficial denumit social security number). Este foarte posibil să fie încă apelul taxabil, așa că e bine să aveți credit pe SIM. Dacă nu sunați la orele indicate mai sus, nu îi mai prindeți în ziua aceea și consumați credit. Când veți spune adresa la care stați, vă vor trimite o foaie pentru programare. Vorbiți în prealabil cu proprietarul să nu arunce poșta de la NINO! Cu aia mergeți la programare. Acolo pe foaie spune și adresa la care mergeți să obțineți NINO.

Ca să puteți face cont la bancă,

Cum să deschideți cont la bancă online în UK?
Cel mai bine e să deschideți cont “basic account“. Celelalte bănci ca Santander (numai să sunați merge făcut cont, dar nu vă recomand pentru că sunt figuranți). Altă bancă ca să vă deschideți cont, nu vă recomand pentru că e foarte posibil să vă ceară bani pe card din start și poate nu aveți. Primele două link-uri sunt cele mai recomandate pentru a deschide cont online.

Numai după ce obțineți NINO puteți găsi de muncă mai ușor. Cateva nformații despre cum să aplicați la job.

Mergeți pe internet și căutați firmele din UK care prestează domeniul atractiv pentru dvs. Intotdeauna să aveți cu dvs scris pe o hartie adresa la care stați, NINO (national insurance number), UTR (unique taxpay reference – dacă aveți, dar atenție căci de fel firmelor, în caz că vreți o companie, nu prea le plac cei self employed și ar fi mai bine sa nu spuneți și acest lucru) si sa aveți în vedere o experiență de minim 6 luni de Anglia, pentru că veți fi întrebați la o eventuala convorbire telefonică.

Căutați adresa companiei care va interesează și mergeți cu CV pregătit numai pe acel domeniu! Nu faceți prostia să scrieți baliverne multilateral dezvoltate în CV, pentru că personalul din vreo companie nu va avea răbdare să citească. Când aplici pe internet cu CV e prea puțin probabil să fiți luați în considerare. Așa că e mai bine să căutați telefon de contact și când aveți o posibila întrevedere la un interviu, sa aveti în vedere să cereți emailul persoanei cu care vorbiți la telefon. Daca mergi la pas sa depui CV-urile, acestea trebuie sa fie pe domenii și întrebi la companiile pentru care vrei sa dai CV, cine si unde e HR (human resources).

În momentul când obțineți un contract de muncă, citiți bine ce este stipulat în acesta!

Contează enorm de mult să știți drepturile dvs. Căci de obligații nu veți duce lipsa.

La joburile în constructii, trebuie să obțineți CSCS. (curand informațiile…..)

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: