8.4 C
London
Monday, November 15, 2021
8.4 C
London
Monday, November 15, 2021

Paşapoarte româneşti false, folosite de mii de imigranţi ca să intre în Marea Britanie

O reţea infracţională internaţională a permis intrarea a mii de imigranţi ilegali, din Rusia, Ucraina şi Europa de Est, în Marea Britanie, folosind paşapoare româneşti false, arată o anchetă jurnalistică a The Times

Potrivit reporterilor britanici, banda încasa 1.000 de lire de sterline pentru furnizarea unui paşaport românesc, care îi permite cumpărătorului să lucreze în orice stat membr UE.

Un jurnalist al publicaţiei londoneze, Kateriba Kravtsova, a reuşit să contacteze membrii grupării, care au publicat anunţuri cu paşapoarte româneşti de vânzare într-un ziar în limba rusă din Marea Britanie.

- Advertisement -

Kravtsova s-a întâlnit la Londra cu un intermediar, Oleg Grişko. Acesta s-a lăudat că că mii de oameni din alte ţări au primit cetăţenie română cu ajutorul său şi chiar i-a prezentat un fost client jurnalistei.. “Este aproape legal”, a adăugat el.

Grişko a ajutat-o pe jurnalista sub acoperire să meargă în România, unde s-a întâlni cu creierul operaţiunii, Grigori Volkov, s-a lăudat în faţa jurnalistei că a procesat zece cereri într-o singură dimineaţă.

Volkov, care are şapte cetăţenii, a dus-o pe Kratsova la Biroul Teritorial al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Galaţi, unde a fost audiată.

Sub privirile complicilor săi, Grigori Volkov le-a împărţit pachete de documente celor care au plătit să obţină cetăţenie română , ilegal, pentru a-şi îndeplini visul unei vieţi în Marea Britanie, Germania sau Italia”, a scris reporterul britanic.

Acest oraş de frontieră (Galaţi) a devenit o uşă din spate către bogăţiile Uniunii Europene

De la ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români, în 2014, 350.000 de români s-au angajat în Marea Britanie, scrie The Sun.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: