9.2 C
London
Wednesday, January 27, 2021

Parlamentul britanic a blocat acordul privind ieșirea țării din UE

- Advertisement -

Parlamentarii britanici au decis să amâne votul privind acordul Brexit, convenit joi de Londra și Bruxelles, prin adoptarea unui amendament în acest sens.

Astfel, premierul Boris Johnson este acum forțat să ceară o nouă amânare a ieșirii țării din UE, dincolo de 31 octombrie. În acest timp, zeci de mii de oameni au mărșăluit prin centrul Londrei, până la Westminster, pentru a cere organizarea unui nou referendum privind ieșirea țării din Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Parlamentul britanic a adoptat un amendament, numit Letwin, după politicianul care l-a introdus, care prevedea amânarea unui vot asupra acordului de BRexit, până când va fi adoptată legislația prin care s-ar implementa acest acord.

Acest amendament este descris drept o plasă de siguranță pentru situația în care dezbaterea parlamentară nu se încheia până pe 31 octombrie, pentru a evita o situație echivalentă cu un Brexit fără acord, potrivit Reuters.

Nu voi negocia nicio amânare cu UE nici dacă legea mă obligă să fac acest lucru.

După ce amendamentul a fost votat, Boris Johnson a anunțat că va încerca să introducă legislația necesară săptămâna viitoare. Premierul britanic a mai spus însă că nu va mai negocia nicio amânare a Brexitului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news