3.1 C
London
Monday, November 29, 2021
3.1 C
London
Monday, November 29, 2021

Parlamentarii britanici cer interzicerea prostituției în Marea Britanie

Numărul tot mai mare de bordeluri din Marea Britanie, unde 40% dintre prostituate provin din România, i-a făcut pe parlamentarii britanici să se gândească la elaborarea unei noi legislații scrie SkyNews.

Paginile de Internet unde sunt publicate anunțurile pentru servicii sexuale contra cost provoacă deschiderea de bordeluri de scrută durată, așa numite pup-up ce permit femeilor din întreaga țară să fie traficate de bande criminale.

Raportul a constatat că în ultima lună au avut loc cel puțin 212 de operațiuni ale poliției pentru stoparea sclaviei sexuali, iar anul trecut au existat 1.185 sesizări cu privire la potențiale victime.

De asemenea, studiul a constatat că o singură pagină de Internet a publicat mai mult de18.000 de profiluri de escorte în ultimele trei luni.

- Advertisement -

Mai mult, o singură persoană cercetată pentru trafic de persoane a cheltuit 30.000 de lire sterline pentru a publica anunțuri prin care oferea femei pentru sex.

Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității a declarat parlamentarilor că site-urile de servicii pentru adulți „reprezintă cel mai important mijloc de exploatare sexuală din Marea Britanie”.

Gavin Shuker, președinte al grupului, a declarat pentru Sky News: „Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru a pune capăt cererii de prostituție, ceea ce înseamnă transferarea sarcinii criminalității de la cei care vând sexul către cei care îl cumpără.”

Românii sunt cel mai mare grup de persoane supuse investigației și reprezintă 40% din totalul suspecților.

In Leicestershire, poliția a închis în ultimii doi ani 156 de bordeluri în care se aflau 421 de femei, din care 83% erau din România.

Prostituția a devenit ilegală, anul trecut, în Irlanda de Nord.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: