16.4 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.4 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Parlamentarii britanici au inceput sa investigheze spalatoriile auto din UK

Sandu Laurentiu a murit in 2014 electrocutat intr-o spalatorie auto din Marea Britanie. Proprietarul spalatoriei a pledat vinovat pentru omor prin neglijenta grava si a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

Multi dintre noi am fi uitat de moartea acestui roman daca nu ne-ar fi fost adusa aminte de Mary Creag, un parlamentar britanic din Camera Comunelor care s-a decis sa investigheze toate spalatoriile auto din Marea Britanie, potrivit BBC.

Creag conduce Comisia pentru Mediu din camera inferioara a Parlamentului britanic.

Aceasta a spus ca munca de investigare a spalatoriilor auto din Marea Britanie se va axa atat pe studierea impactului asupra mediului, cat si pe studierea conditiilor de munca din spalatoriile auto.

De asemenea, aceasta isi doreste sa vada cat de frecvente sunt cazurile de sclavie moderna in aceasta industrie.

- Advertisement -

Parlamentarii din aceasta comisie se arata ingrijorati de cresterea brusca a spalatoriilor auto din Marea Britanie si de faptul ca au crescut si cazurile de sclavie moderna a celor care lucreaza in ele.

Suspiciunea ca in multe dintre spalatoriile auto din Marea Britanie s-ar practica sclavia moderna vine din faptul ca “preturile sunt prea mici pentru a fi adevarate”. Mai exact, anumite spalatorii nu ar putea avea profit oferind acele preturi, daca ar respecta legea, oferind cel putin conditii minime de munca si salarii care sa respecte venitul minim garantat pe ora.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: