11.6 C
London
Monday, June 27, 2022
11.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Parlamentar Britanic “Trimiteţi înapoi toţi prizonierii polonezi și români din Marea Britanie înainte de Brexit

Parlamentarul laburist Keith Vaz cere Guvernului britanic să transfere deţinuţii de naţionalitate străină din Marea Britanie în ţările de origine, înainte de Brexit, menţionând în mod explicit deţinuţii români şi polonezi, relatează site-ul Leicester Mercury.

Este un mister pentru mine cum de 12% din populaţia penitenciarelor noastre se întâmplă să fie naţionalitate străină. Jumătate din cele 12 procente – peste 4.000 de deţinuţi – sunt din state UE.”

Ar trebuie să fie o prioritate pentru Guvern să se asigure că, în cei doi ani disponibili înainte de Brexit, cetăţenii din alte state, precum Polonia şi România, care sunt în fruntea listei în ceea ce priveşte numărul, vor fi transferaţi în ţările lor de origine“, a adăugat parlamentarul, care şi-a motivat cererea pe baza cheltuielilor cauzate de întreţinerea miilor de deţinuţi străini aflaţi în penitenciarele britanice.

- Advertisement -

Keith Vaz s-a remarcat drept un susţinător al dreptului la muncă pentru cetăţenii români în Marea Britanie. El le-a transmis românilor că sunt în continuare bineveniţi în Marea Britanie, chiar dacă Regatul va părăsi Uniunea Europeană. Keith Vaz s-a alăturat campaniei „Why don`t you come over?” şi i-a aşteptat pe români la aeroport în prima zi în care piaţa muncii din Marea Britanie s-a deschis pentru ei.

Parlamentarul a fost implicat şi într-un scandal sexual după ce s-ar fi întâlnit cu doi bărbaţi est-europeni care practică prostituţia, cu care ar fi plănuit o petrecere cu escorte masculine şi droguri, la care urma să participe şi un român.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: