6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Parlamentar britanic in stare critica, dupa ce a fost impuscat

Un deputat britanic se afla in stare critica, dupa ce a fost impuscat si injunghiat joi intr-un atac in timpul unei intalniri cu sustinatorii sai.

Potrivit presei britanice, Jo Cox, in varsta de 41 de ani, membra a Partidului Laburist, a fost atacata in circumscriptia sa electorala, in localitatea Birstall, situata in apropierea orasului Leeds. Ea se afla in stare critica.

In acelasi incident a fost injunghiat un barbat de circa 40 de ani, care a suferit rani usoare.

- Advertisement -

Surse citate de presa britanica afirma ca deputatul a fost atacat de un barbat care pare sa fie favorabil iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Conform surselor citate, atacatorul a strigat: “In primul rand, Marea Britanie“.

Partidul Laburist, din care face parte Jo Cox, este favorabil ramanerii Marii Britanii in Uniunea Europeana.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat ca este preocupat in legatura cu tentativa de asasinare a deputatei laburiste Jo Cox.

Sunt foarte preocupat de informatiile privind ranirea deputatei Jo Cox. Gandurile si rugaciunile noastre sunt pentru Jo si pentru familia acesteia“, a transmis premierul conservator.

Campania electorala privind referendumul pe tema apartenentei la UE, suspendata

Campania electorala organizata inaintea referendumului pe tema apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana a fost suspendata pe parcursul zilei de joi ca reactie la tentativa de asasinare a deputatului laburist.

Am auzit de vestea groaznica privind atacul care a vizat-o pe Jo Cox. Gandurile mele sunt la Jo si la familia ei“, a declarat fostul primar al Londrei Boris Johnson, unul dintre liderii grupului politic care militeaza pentru iesirea Marii Britanii din UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: