15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Parisul va lupta sa atraga cat mai multe banci din Londra

Victoria lui Emmanuel Macron din Franta si planurile sale de a face reforme structurale vor avea o contributie pozitiva la eforturile Parisului de a atrage banci care vor sa isi transfere operatiunile din Marea Britanie din cauza Brexit, a potrivit sefului organizatiei de lobby Paris Europlace, Arnaud de Bresson, transmite Reuters.

Decizia Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana a declansat o concurenta puternica intre alte centre financiare europene, intre care se numara Paris, Frankfurt, Dublin si Luxemburg, pentru a atrage banci si companii financiare care vor sa isi asigure in continuare accesul la piata unica europeana.

Deocamdata, bancherii au fost sceptici ca Franta poate atrage o parte importanta a industriei financiare, din cauza costurilor ridicate cu forta de munca si modificarile frecvente ale sistemului fiscal.

Victoria lui Macron este un semn ca Franta este pe cale sa implementeze mai multe reforme structurale de care are nevoie”, a declarat Bresson, estimand ca Parisul poate atrage 20.000 de lucratori din Marea Britanie.

- Advertisement -

In opinia sa, Macron va face o misiune personala din convingerea bancilor internationale si investitorii de beneficiile Parisului.

Europlace a organizat deja 100 de intalniri cu banci internationale mari si companii de administrare a activelor, de investitii, asigurari si de servicii financiare online, la Londra, New York, Shanghai si Tokyo.

Multe banci au asteptat rezultatele alegerilor inainte de a lua o decizie, iar alegerea lui Macron va impulsiona alegerea Parisului”, a spus Bresson.

Cele mai mari cinci banci de investitii americane sunt pe care sa transfere sute de angajati din Londra la Frankfurt, in urmatorii doi ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: