16.1 C
London
Sunday, June 19, 2022
16.1 C
London
Sunday, June 19, 2022

Panică în Marea Britanie, UKIP cere un Brexit rapid

Eurodeputatul britanic James Carver, purtatorul de cuvant pentru afaceri externe si Commonwealth al formatiunii eurosceptice UKIP, a cerut un Brexit “rapid”. 

Conform Oficiului de statistica al Marii Britanii, in perioada analizata numarul sosirilor nete de persoane din Uniunea Europeana pe teritoriul britanic a fost de 284.000, cel mai mare inregistrat vreodata, principalele tari-sursa fiind cele est-europene, in special Romania si Bulgaria.

Carver a afirmat ca unii ministri “au esuat jalnic” dupa ce declarasera ca vor sa reduca imigratia, unul dintre cei vizati fiind insusi fostul premier David Cameron, care promisese sa aduca la cateva zeci de mii numarul anual al imigrantilor.

‘Este evident ca tot ceea ce a spus Partidul pentru Independenta Marii Britanii (UKIP) despre imigratie se adevereste, mai ales referitor la numarul celor care vin in tara noastra din Romania si Bulgaria’‘, a mentionat eurodeputatul britanic.

- Advertisement -

Noile cifre arata ca populatia noastra creste cu un oras precum Coventry, ceea ce pune presiune pe sistemul noastru de sanatate (NHS), pe sistemul de educatie, locuinte si infrastructura. Aceste date releva ca migratia neta de 335.000, inregistrata in perioada iunie 2015 – iunie 2016, a fost a doua ca marime, iar numarul cetatenilor UE veniti pe teritoriul britanic, 284.000, este un record”, a adaugat el.

Am votat pentru iesirea din UE si faptul ca atat de multi care se muta aici provin din blocul comunitar arata ca Brexit-ul ar trebui sa fie rapid, nu amanat la fiecare bataie de vant”, a spus James Carver.

Ministrul britanic pentru imigratie Robert Goodwill a reiterat ca obiectivul guvernului britanic este aducerea numarului de imigranti ‘la niveluri durabile de zeci de mii‘. ‘Reducerea numarului de migranti ce vin in Marea Britanie va fi o prioritate esentiala in negocierile noastre privind iesirea din UE, a declarat oficialul britanic.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: