29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Panica generată de coronavirus în Marea Britanie a dus la golirea supermarketurilor (video)

Creșterea numărului de infecții cu coronavirus i-a speriat pe britanici, care au mers la supermarketuri pentru a-și face provizii pentru o perioadă mai lungă de timp. Lanțurile de retail au limitat cantitățile în care un produs poate fi cumpărat de un singur client, scrie Daily Mail.

Lanțul de magazine Tesco a impus rații la cumpărarea de paste, conserve de fasole, cutii de lapte, dezinfectant de mâini, șervețele umede și spray-uri pentru a preîntâmpina golirea rafturilor. Interdicția impusă de Tesco vizează și comenzile online.

- Advertisement -

Decizia a fost luată după ce cumpărătorii au năvălit în magazine să-și facă provizii pe termen lung formându-se astfel cozi imense la casele de marcat. Panica a fost amplificată după ce autoritățile britanice au anunțat, sâmbătă, că numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 209, cu 45 mai multe față de ziua precedentă.

Cozi lungi s-au format și la magazinele en-gros Costco, cele mai căutate produse fiind apa și sulurile de hârtie igienică.

Dezinfectantul pentru mâini se vinde acum, mai ales în comerțul online, la prețuri mult peste cel standard. Astfel, un tub de 2 lire se vinde acum cu 30 și au fost scoase la vânzare și recipiente cu dezinfectant second-hand, parțial golite.

Autoritatea de concurență din Marea Britanie a anunțat deja că va începe o anchetă, iar comercianții care au urcat prețurile pentru a specula temerile cumpărătorilor vor fi sancționați.

Pe stadioane au fost instalate dispozitive cu dezinfectant, un exemplu fiind meciul de rugby dintre Anglia și Țara Galilor desfășurat pe stadionul Twickenham.

Bodyguardul unui bar a fost fotografiat în timp ce lua temperatura clienților la intrarea în local, iar angajații lanțurilor de cafenele Pret a Manger au fost instruiți să se spele pe mâini la fiecare 30 de minute. Pentru angajații cu barbă s-a introdus obligația să se spele de fiecare dată când își ating podoaba facială.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: