12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Pandemia cauzată de COVID-19 va aduce o foamete de proporţii

Pandemia cauzată de COVID-19 va aduce o foamete de proporţii Biblice, afectând circa 265 de milioane de oameni, a declarat pentru The Guardian David Beasley, Directorul Executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU, avertizând că este necesară o acțiune urgentă pentru a evita o catastrofă.

Potrivit unui raport elaborat de ONU şi alte organizaţii, numărul persoanelor care suferă de foame ar putea crește de la 135 de milioane la peste 250 milioane. Cei mai expuși riscului se află în 10 state afectate de conflicte, criză economică și schimbări climatice.

- Advertisement -

Al patrulea raport global anual privind crizele alimentare evidențiază Yemen, Republica Democrată Congo, Afganistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti.

Raportul spune că în Sudanul de Sud, 61% din populație a fost afectată de criza alimentară anul trecut.

Chiar înainte de izbucnirea focarului de Coronavirus, unele zone din Africa de Est și Asia de Sud se confruntau deja cu deficiențe alimentare grave cauzate de secetă și de invazii majore ale lăcustelor în ultimele decenii.

Adresându-se Consiliului de Securitate al ONU în cadrul unei conferințe video, Directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU a spus că lumea trebuie „să acționeze cu înțelepciune și să acționeze rapid”.

Am putea să ne confruntăm cu o pandemie a foametei de proporții biblice în câteva luni scurte. Este o catastrofă umanitară și alimentară și nu avem timpul de partea noastră”, a spus el.

Într-un apel la acțiune, el a adăugat: „Cred că, prin expertiza și parteneriatele noastre, putem reuni echipele și programele necesare pentru a face ca pandemia Covid-19 să nu devină o catastrofă a crizei umane și alimentare”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: