10.6 C
London
Sunday, November 7, 2021
10.6 C
London
Sunday, November 7, 2021

Pandemia a intrat în declin aproape peste tot

Noile cazuri COVID-19 au scăzut în numere absolute în aproape toate țările în ultimele zile. Acestea nu mai depășesc, în medie, 1,2% din bilanțul total al infecțiilor în majoritatea statelor.

Serviciile de urgență și secțiile de terapie intensivă nu mai sunt copleșite de numărul de pacienți iar, dacă nu va exista un recul al infecțiilor, pandemia ar putea stagna complet în decurs de o lună, relatează Les Echos.

Aplatizarea curbei în Europa

- Advertisement -

Numărul de noi cazuri a scăzut, în medie, în ultimele cinci zile, mai puțin de 2% noi infecții fiind raportate în cele 25 de țări care au cel mai ridicat bilanț al pacienților COVID-19, cu excepția Braziliei (+5%), Pakistanului, Arabiei Saudite, Mexicului (4%), Indiei și Rusiei (+3%), unde numărul total de cazuri rămâne scăzut raportat la populație.

Între țările occidentale, cele mai afectate la nivel mondial, creșterea zilnică este de doar 0,5% în Statele Unite, 0,3% în Germania, 0,2% în Franța, Italia și Spania.

În Elveția bilanțul infecțiilor a crescut cu doar 0,05% zilnic de la începutul lunii mai.

Belgia, cu 0,6% noi cazuri și Marea Britanie, cu o creștere de 1,2% au rămas puțin în urma celorlalte state din Vest.

Numărul de cazuri reale este fără îndoială mult mai ridicat decât bilanțul oficial la nivel mondial întrucât nicio țară nu își testează sistematic întreaga populație, însă nu există motive care să sugereze că tendința ar fi diferită.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: