7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Palatele romilor din România construite cu ajutoarele sociale din Matrea Britanie

La prima vedere este un oraş de primă clasă, unde cetăţenii înstăriţi îşi arată avuţia prin casele măreţe pe care le deţin. Însă străzile în culori aprinse ascund un secret obscur: este un oraş construit din banii britanicilor, este locul unde cei care respectă legea se tem de întoarcerea “vecinilor bogaţi”. Acesta este Ţăndărei, oraşul unde majoritatea caselor au fost contruite pe baza sistemului generos de şomaj al Marii Britanii şi pe abilitatea romilor de manipulare”, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Ţăndărei, situat la 150 de km de Bucureşti, este de nerecunoscut. În ultimii ani, numărul caselor s-a triplat. Peste 300 de autovehicule, majoritatea  BMW-uri strălucitoare şi modele noide Volkswagen, sunt parcate pe aleile frumos pavate din faţa caselor uriaşe. Multe dintre ele au fost plătite din banii câştigaţi ilegal în Marea Britanie sau prin intermediul escrocheriilor.

Tot multe dintre ele au şi numere de înmatriculare britanice. Există dovezi că ţiganii români călătoresc în Marea Britanie pentru a primi ajutor social. Apoi, ei trimit bani rudelor rămase în România, unde salariul mediu anual este în jur de 4.100 de lire.

- Advertisement -

Multe dintre case, cu balcoane proeminente la fiecare dormitor, aparţin romilor care profită de regulile de circulaţie liberă ale Europei, câştigând mii de lire sterline.

Într-adevăr, condiţiile au fost înăsprite în ultimii ani, în special cele care stipulează că un migrant european neangajat trebuie să locuiască în ţară pentru trei luni înainte de a cere ajutor de şomaj. În lipsa acestei condiţii, ei nu pot primi nici cazare din partea Guvernului britanic, însă mulţi dintre ei găsesc o cale de ieşire.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: