10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Pacienţi răniţi în clubul Colectiv vor fi transferați azi în Marea Britanie

Mai mulţi pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv sunt transferaţi duminică în spitale din Marea Britanie şi Ungaria, cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării Naţionale.

Prima aeronavă era programată să decoleze spre Marea Britanie la ora 10.00, iar cea de-a doua la ora 12.00.

În acest moment sunt locuri rezervate pentru răniţii din clubul Colectiv în Marea Britanie, Finlanda, Suedia, Ungaria, Elveţia, Franţa. Se acoperă astfel numărul de pacienţi transferabili acum, conform selecţiei făcute de o comisie internaţională de experţi. Situaţia este dinamică, potrivit autorităţilor, transmite Diana Brâncuş, jurnalist Ştirile TVR.

Două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, sunt planificate să execute duminică, 8 noiembrie, două noi misiuni umanitare de urgenţă către Marea Britanie, şi Ungaria pentru transferul unor pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv. Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne

- Advertisement -

, se arată într-un comunicat al MApN.

Pacienţii vor fi asistaţi pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD, sprijinite de medici şi personal de specialitate din Ministerul Apărării.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcestiri.tvr

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: