4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Organizațiile caritabile din Marea Britanie ascund un secret întunecat

Printre cele inocente și care se dedică unor scopuri bune, se strecoară mai multe organizații care ajung să fie folosite de extremiști musulmani pentru a propaga ură și violență.

În 2017, datorită sistemului de scutire de taxe care funcționează în regat, aceste ONG-uri ar fi primit milioane de euro prin scutire de taxe.

Acestea sunt datele uluitoare raportate de Henry Jackson Society, un think tank care se concentrează pe problemele islamismului radical și amenințările la adresa democrațiilor, în documentul disponibil aici.

- Advertisement -

Conform autoarei Emma Webb, raportul intitulat „Lupul paznic la oi: cum exploatează extremiștii islamiști sectorul caritabil din Marea Britanie” prezintă doar o mică parte din problemă. Studiile de caz prezentate în document sunt doar ilustrative, așa că „suma de 6,8 milioane de euro este doar un minim, în timp ce dovezile sugerează că acesta este doar vârful icebergului”, conform autoarei.

Organizațiile prezentate în cadrul raportului sunt folosite sau au fost utilizate în trecut pentru a promova viziunile radicale ale unor extremiști.

„Este scandalos că milioane de lire din banii contribuabililor sunt date fără știință pe mâna extremiștilor”, a comentat Webb.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: