Optimism pe bursele europene, după ce scoţienii au ales să rămână în Marea Britanie

anunturiuk.com Optimism-pe-bursele-europene,-după-ce-scoţienii-au-ales-să-rămână-în-Marea-Britanie

[quote_box_center]Principalele acţiuni europene au deschis tranzacţiile de vineri în urcare, înregistrând cel mai înalt nivel din ultimii şase ani şi jumătate, după ce scoţienii au votat împotriva desprinderii Scoţiei de Marea Britanie în cadrul referendumului desfăşurat joi, informează Bloomberg.[/quote_box_center]

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,8%, la cel mai înalt nivel din ianuarie 2008 până în prezent.

Indicele a înregistrat un avans de 1,8% în această săptămână, şi ca urmare a faptului că Rezerva Federală a SUA a anunţat că va menţine dobânda de politică monetară la un nivel aproape de zero “o perioadă considerabilă“.

Indicele FTSE al bursei de la Londra a urcat cu 0,7%, aproape de cel mai înalt nivel din ultimii 14 ani.

[pull_quote_center]Scoţia a votat să rămână parte a Marii Britanii în cadrul referendumului de joi. Aproximativ 55% dintre scoţieni au votat împotriva independenţei, în timp ce desprinderea de uniunea care a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de 300 de ani a fost susţinută de 44% dintre electorii prezenţi la urne.[/pull_quote_center]

Acţiunile grupului bancar Lloyds au avansat cu 2,3%, iar titlurile Royal Bank of Scotland au urcat cu 4%, în urma rezultatului referendumului. Săptămâna trecută, atât RBS, cât şi Lloyds au anunţat că şi-ar fi mutat afacerile în Anglia, în cazul în care scoţienii ar fi votat pentru desprinderea de Marea Britanie.

Titlurile companiei franceze Vivendi au crescut cu 1%, după ce a anunţat că va vinde furnizorul de servicii de Internet GVT pentru 4,66 miliarde de euro către Telecom Italia, obţinând, totodată, şi o participaţie de 5,7% din Telecom Italia.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,5%, DAX (Frankfurt) cu 0,6%, iar FTSE 100 (Londra), cu 0,7%.