-1 C
London
Monday, November 29, 2021
-1 C
London
Monday, November 29, 2021

Opt doctori au murit în Marea Britanie de coronavirus, toți erau imigranți

Într-o țară în care care sentimentul anti-imigranți a dat naștere mișcării Brexit, sistemul de asistență medicală din Marea Britanie depinde foarte mult de medici străini, care sunt acum pe primele linii de luptă împotriva epidemiei, scrie publicația New York Times.

Cei opt bărbați s-au mutat în Marea Britanie din diferite colțuri ale fostului său imperiu, toți doctori sau aspiranți la acest statui, devenind soldați în efortul de a construi un serviciu universal gratuit de sănătate după al doilea război mondial. Numele lor s-au alăturat pe o listă sumbră: primii și până acum singurii medicii care au fost raportați public că au murit după ce au luat coronavirus în Serviciul Național de sănătate din Marea Britanie.

- Advertisement -

Pentru o țară destrămată în ultimii ani de Brexit și mișcarea anti-imigranți care a născut-o, moartea celor opt medici – din Egipt, India, Nigeria, Pakistan, Sri Lanka și Sudan – atestă dependența extraordinară a sistemului de sănătate al Marii Britanii de lucrătorii medicali din străinătate.

Este o poveste plină de rasism, asta și pentru că medicii britanici albi au dominat în mare parte disciplinele de prestigiu, în timp ce medicii străini au găsit de obicei muncă în locuri și practici care îi pune în primele lunii periculoase ale pandemiei coronavirusului.

Când oamenii stăteau pe stradă aplaudând pentru N.H.S. lucrătorii, m-am gândit: „În urmă cu un an și jumătate, vorbeau despre Brexit și despre modul în care acești imigranți au ajuns în țara noastră și vor să ne ocupe locurile de muncă”, a spus dr. Hisham el-Khidir, al cărui văr Dr. Adil el -Tayar, un chirurg de transplant, a murit pe 25 martie din coronavirusul din vestul Londrei.

„Astăzi, sunt aceiași imigranți care încearcă să lucreze cu localnicii”, a spus dr. El-Khidir, chirurg în Norwich, „și mor în primele linii.”

Până marți, 7.097 de persoane au murit în spitalele britanice din coronavirus, a declarat guvernul, miercuri, o creștere de 938 de cazuri față de cu o zi înainte, cea mai mare creștere zilnică a numărului de decese.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: