10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Opriți de poliție in Marea Britanie

[quote_box_center]Poliția poate opri un vehicul din orice motiv. În cazul în care vă cere să vă opriți, trebuie să trageți întotdeauna pe stânga. Dacă nu opriți înseamnă că încălcați legea[/quote_box_center]

Dacă sunteți opriți, poliția poate cere să vă vadă:

Dacă nu aveți aceste documente cu dumneavoastră, aveți 7 zile la dispoziție pentru a le duce la o secție de poliție sau încălcați legea.

- Advertisement -

Poliția vă poate da amendă pe loc pentru multe infracțiuni minore și, în anumite circumstanțe, vă poate obliga să faceți un test de alcoolemie prin suflarea în fiolă.

Puteți avea vehiculul confiscat dacă sunteți oprit pe suspiciunea de conducere fără asigurare și pentru alte infracțiuni.

Testarea alcoolemiei cu fiola

În orice moment, poliția vă poate opri și cere să suflați în fiolă în cazul în care:

  • se crede că ați băut;
  • ați comis o infracțiune de trafic;
  • ați fost implicați într-un accident de circulație.

Dacă refuzați testarea respirației sau nu reușiți să suflați în fiolă și nu aveți o “scuză rezonabilă” (o condiție reală fizică sau psihică care vă împiedică să efectuați testul), puteți fi arestat.

Testul de alcoolemie al respirației afișează rezultatul pe loc. În cazul în care nu sunteți peste limita admisă de alcool, trebuie să vi se permită să plecați.

Dacă sunteți însă peste limita admisă de alcool, veți fi duși la o secție de poliție, unde va trebui să faceți încă 2 teste de respirație. În cazul în care și acestea sunt pozitive, puteți fi dați în judecată.

De asemenea, nu vă puteți conduce mașina până când nu vă treziți din beție. Puteți cere unei terțe persoane să vă colecteze mașina.

 

Infracțiuni minore

Poliția vă poate da un “fixed penalty notice” pentru multe dintre infracțiunile mai puțin grave, lucru care poate duce la amendă și/sau puncte de penalizare pe permisul dumneavoastră de conducere.

Dacă adunați 12 puncte în termen de 3 ani, ar putea să vi se revoce dreptul de a mai conduce un vehicul.

Cu toate acestea, pentru infracțiuni minore poliția are, de asemenea, opțiunea:

  • nu a face nimic;
  • emite unui avertisment;
  • oferi instruire cu un instructor auto (în unele cazuri);
  • vă urmări în judecată.

 

Dacă nu sunteți de acord cu amenda

Puteți alege să nu plătiți amenda, dacă credeți că vi s-a dat pe nedrept, dar va trebui să vă argumentați cazul în instanță.

 

Defecțiuni ale vehiculului

Dacă vehiculul dumneavoastră are ceva în neregulă, poliția vă poate da un “vehicle defect rectification notice” (avertisment de reparare a mașinii). Va trebui să vă reparați mașina și să furnizați dovezi la poliție în 14 zile că aceasta a fost reparată (o chitanță de la mecanic).

 

Dreptul poliției de a vă sechestra mașina

Poliția poate sechestra un vehicul în cazul în care se crede că este folosit într-un mod care cauzează alarmă, hărțuire sau stres (de ex. conducere neglijentă sau nechibzuită).

De asemea, poliția poate sechestra un vehicul dacă se crede că este:

  • condus de o persoană care nu are un permis de conducere sau o asigurare corespunzătoare;
  • parcat periculos, ilegal sau obstructiv;
  • stricat sau abandonat.

Dacă vehiculul dumneavoastră este sechestrat, există o taxă de eliberare (release fee) de până la £200, plus o taxă de depozitare de £20 pentru fiecare zi sau parte a unei zile.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: