12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022
12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022

Operatorul aerian Monarch Airlines intră în insolvenţă şi a anulat zborurile

Monarch Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene independente din Marea Britanie, a depus cererea pentru insolvenţă, anulând deja 300.000 de zboruri rezervate de clienţi fără ca acestea să mai poată fi reprogramate şi lăsând 110.000 de turişti blocaţi în străinătate, scrie Bloomberg.

Grupul Monarch Travel, care funcţionează sub aceeaşi administraţie, a anulat de asemenea concediile rezervate. Cele două au împreună aproximativ 2.100 de angajaţi.

Certificatul de operare aeriană a Monarch Airlines, cu sediul în Luton, a fost suspendat ca urmare a cererii de intrare în insolvenţă.

Insolvenţa Monarch vine după ce alte două companii aeriene, Alitalia şi Air Berlin, au avut probleme. În timp ce italienii şi-au văzut compania aeriană fanion intrând din nou într-un picaj financiar, şi germanii au avut de suferit după ce Air Berlin a cerut protecţie faţă de creditori sub legea falimentului.

- Advertisement -

Intrarea în insolvenţă a Monarch deschide o oportunitate pentru operatorii rivali de a atrage active pe fondul creşterii cererii de călătorii. International Airlines Group, proprietarul British Airways şi Aer Lingus, şi-a exprimat interesul pentru achiziţionarea unora dintre sloturi, flotă şi echipaj care aparţineau companiei Monarch, informează Sky News, fără să spună cum a obţinut informaţiile.

Monarch Airlines este o companie low-cost care operează zboruri interne, dar şi curse regulate către destinaţii din Mediterana, Insulele Canare, Cipru, Egipt, Grecia şi Turcia, cu servicii suplimentare charter în Europa, Statele Unite ale Americii, Caraibe, India şi Africa.

Compania are alte sedii şi în Birmingham, Gatwick şi Manchester. Este cea mai veche companie aeriana din Marea Britanie care nu şi-a schimbat numele iniţial.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: