1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

OMV Petrom vrea să se listeze la Bursa de la Londra şi analizează reducerea participaţiei

Fondul Proprietatea (FP) a propus acţionarilor OMV Petrom (SNP) listarea companiei de petrol şi gaze pe bursa de la Londra, printr-o emisiune de certificate de depozit având la bază acţiuni ale companiei, şi analizează variante pentru reducerea participaţiei deţinută la companie prin vânzarea unui pachet de cel puţin 4%.

Subiectul listării a fost introdus de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al companiei, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, convocată pentru 22 septembrie. Fondul Proprietatea are o participaţie de 19% la OMV Petrom.

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor este convocată pentru aprobarea listării secundare a OMV Petrom pe Bursa de Valori din Londra prin emisiunea de certificate de depozit având la bază acţiuni suport, acţiuni existente ale OMV Petrom, ce se intenţionează a fi admise la listare pe lista oficială a Autorităţii de Supraveghere Financiară din Marea Britanie şi admise la tranzacţionare pe piaţa principală a Bursei de Valori din Londra, precum şi pentru împuternicirea directoratului OMV Petrom ca, în funcţie de condiţiile favorabile ale pieţei, să întreprindă toate acţiunile şi formalităţile necesare pentru punerea în aplicare a acestei aprobări

, se arată în raportul transmis de OMV Petrom Bursei de Valori Bucureşti pentru convocarea acţionarilor.

- Advertisement -

Atât aprobarea, cât şi împuternicirea sunt valabile până la data de 31 decembrie 2016. “Listarea secundară avută în vedere este de aşteptat să conducă la diversificarea bazei de acţionari, creşterea vizibilităţii, extinderea acoperirii de către brokerii internaţionali şi îmbunătăţirea lichidităţii de tranzacţionare a societăţii“, potrivit raportului transmis de OMV Petrom bursei. Într-un raport separat transmis Bursei de Valori Bucureşti, Fondul Proprietarea a informat că analizează opţiunile strategice privind participaţia FP la OMV Petrom.

Franklin Templeton Investment Management (Administratorul Fondului) doreşte să informeze acţionarii că, în conformitate cu angajamentul său de a creşte valoarea pentru acţionari şi de a creşte lichiditatea activelor din portofoliul Fondului, Fondul continuă să analizeze opţiuni strategice pentru o potenţială reducere a participaţiilor deţinute în OMV Petrom S.A. („Societatea) sub pragul de 15% din capitalul social subscris al OMV Petrom inclusiv prin intermediul unei oferte publice privind atât acţiuni, cât şi Certificate de Depozit având drept suport acţiuni Global Depositary Receipt în limba engleză – GDR, urmând ca GDR – urile să fie listate pe London Stock Exchange

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: